Rootsi pensionär pistis kinni 70-aastase liha

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liha
Liha Foto: SCANPIX

Rootsi pensionär Eskil Carlsson otsustas teisipäeval, et aeg on ära süüa alates Teisest maailmasõjast purgis seisnud liha.

«See ei haisenud eriti, vähemalt mitte halvasti. Tundus, et see on pärit sellest nädalast. Ma siiski ei liialdaks - see polnud mingi delikatess,» rääkis mees väljaandele The Local.

Carlsson selgitas, et liha pärines aastatest 1939/40, mil Rootsis valitses toidupuudus ja söögi säilitamine oli hädavajalik.

«Mu naisevanematel olid maal kontaktid ja nad tõid kolm kilo veiseliha, mis pandi klaaspurki,» selgitas ta.

Pärast sõja lõppemist ei avatud purki kartuses, et halvad ajad võivad naasta. Pärast kümne aasta möödumist hakkas perekond seda austama ja purk jäi suletuks.

Carlsson rääkis, et liha kolis koos perekonnaga Ida-Rootsi Eskilstunasse ja kui ta naine suri, otsustas ta purgi sisu üle kontrollida.

«Mõtlesin, et 70 aastat on piisav ja oleks katastroof, kui purk lekkima hakkaks ja liha hukka läheks. Otsustasin sellest sündmuse teha ja kutsusin naabrid purgi avamisele,» jutustas mees. «Konsulteerisime spetsialistidega, et mis võiks juhtuda. Nad ütlesid, et probleeme ei tohiks tekkida.»

Carlsson otsustas kassi katsejänesena kasutada: «Kõuts sai esimese ampsu ja kui ta ellu jäi, mekkisime kõik natuke.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles