Šamaan Tiit: vähk on lootuse kaotamise haigus

Eger Ninn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingvar Luhaäär ja Tiit Teras kaupluses Vaimuvara
Ingvar Luhaäär ja Tiit Teras kaupluses Vaimuvara Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Viimases TV3 saates «Eesti nõiad» tutvustati vaimudemaailma uksehoidjat Tiit Terast, meest, kes raskest haigusest toibudes hakkas tegelema joogaga ning kellele end ootamatult ilmutas vaimuilm.

Sellest kogemusest innustust saanuna pühendas Tiit end täielikult vaimsetele praktikatele, eestindades samal ajal innukalt vastavat kirjandust.

30 aastat tagasi jäi Tiit haigeks aga arstid ei suutnud diagnoosida, mis tal viga on. Probleem muudkui süvenes ning lõpuks hakkas Tiit kartma neid musti auke, mida ta pidev neljakümnese palaviku juures nägi. «Siis hakkasin tõsiselt ennast pingutama, et sellest üle saada,» seletab šamaan.

Kui mees hiljem kolmeks kuuks veenipõletiku tõttu voodirežiimile määrati, soovitas arst hakata tegelema joogaga.

Mõnda aega hiljem, kui ta jälle tööl käis ja kõik korras oli, nägi Tiit ilmutust. Ta seisis parasjagu pea peal, kui katlamaja seinale hakkasid tekkima täiesti ebamaised pildid. Hiljem leidis ta ühest budistlike jumaluste piltidega raamatust üles selle sama kujutise, mida ta pea alaspidi ka seinal näinud oli.

Kuna eesti keeles joogaõpikuid ei olnud, hakkas ta enda tarbeks neid ka tõlkima, tõlkides siiani.

Šamaan ja nõustaja Tiit tutvustab veidi lähemalt enda maailma. Mees räägib, et olemas on teine tegelikkus ning anname oma energiat teise tegelikkuse olenditele, mis omakorda mõjutab meie tegelikkust.

«Kui šamaan tahab hakata midagi saavutama, siis ta peab ise looma ühendused oma abivaimudega,» seletab Tiit ning ütleb, et seda saab teha ainult looduses olles. Vanade tarkade šamaanide jaoks ei ole sõnapaar emake maa kui luuleline nimetus maakerale vaid tõsiselt mõeldud tähendus.

Ilma jaotab Tiit kolmeks: ülemine ilm on taevas, keskmine ilm on see, kus meie elame ning alumine ilm, mis on maa ning see on potentsiaalide energiaallikas.

«Šamaani rännak on sideme loomine alateadvuse ja teadvuse vahel,» räägib Tiit, lisades, et «usk on asi, mis aitab edasi ükskõik mis ajal.»

Nõustaja annab ka mõned praktilised näpunäited, kuidas ennast ravida. Näiteks kuidas nohu ära võtta. «Kujutage ette, et teie kahe sõrme otsast tulevad välja piimvalged energia ogad. Siis kujutage ette, et need läbivad teie kõik sõõrmed ja koopad. Siis kujutage ette, et limaskestad kuivavad ära ja nohu kistakse sealt välja.» Nina lähebki lahti ja nohu enam pole. Selleks on aga vaja tõeliselt head kujutlusvõimet, et kõike seda ka päriselt ette kujutada.

Tiit räägib, et mõttega on võimalik enda vaimset poolt ravida. «Kui on juba mingi füüsiline muutus tekkinud, siis ei pruugi midagi saada teha. Las kaasaegne meditsiin tegeleb füüsilise kehaga, ma jätan enda osaks selle vaimse poolega tegelemise,» seletab mees.

Vähk on tema sõnutsi lootuse kaotamise haigus. «Füüsiline keha paraneb ise kui vaimne pool korda saab. Nii on see ka vähi puhul,» seletab šamaan.

Šamaani rännakul olles näeb ta vähki kui madu. Maost peab temagi eemale sest madu võib hammustada. Tiit peab rännakul leidma kellegi abistava olendi, kes saab mao sealt välja viia. «No meie maailmas on näiteks toonekurg see, kes viib rästiku minema,» seletab ta.

«Teine tegelikkus ei ole kusagil kaugel vaid siinsamas meie juures ka siin toas.

Iga ühtlane rütmiline liikumine muudab teadmisi niimoodi, et me tajume teisi tegelikkusi,» seletab Tiit.

«On vaimuilm, mis lükkab meid teatud sündmuste poole, kusjuures isegi sõnad on samasugused.»

Lõpetuseks räägib mees veel ka kaartidest. Need on viis tuua infot vaimumaailmast füüsilisse maailma. Alguses pani kaarte vaid endale, siis poegadele ja nüüd käivad paljud tema juures, et teada saada, mis juhtuma hakkab.

Kuna mees on vana, siis plaanib varsti teiste inimese aitamise lõpetada ning mantlipärija, kellele Tiit loodab oma kliendid üle anda, on juba välja valitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles