Kerli: Eestis on kunstnik vabam kui Ameerikas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi vastuvõtt kultuuriinimestele Kadrioru lossi roosiaias; Kerli
Presidendi vastuvõtt kultuuriinimestele Kadrioru lossi roosiaias; Kerli Foto: Toomas Huik

USAs resideeruv lauljatar Kerli rääkis ETVle, et teisel pool ookeani pole kunstikud nii vabad kui siinmail.

«Iga kord, kui tagasi tulen, märkan, et Tallinn läheb järjest ilusamaks. Eesti kasvab kogu aeg. Tegelikult on täitsa uhke tunne, kui mujal Euroopas ringi reisida. Olen näiteks viimasel ajal Rumeenias käinud ja Eesti on tohutult arenenud võrreldes teiste riikidega. Aga jah, koduigatsus tekib päris tihti.

Võin ju käia ja reisida ja teha, aga tegelikult olen ma ju ikka meie enda Eesti oma. Üritan alati võimalikult palju Eestist rääkida ja loodan, et eestlased peavad mind ikka omaks, mitte võõraks.

Kindlasti on võimalik Eestisse naasta ja siin elada. Praegusel ajal ei olegi tegelikult väga oluline, kus maailma otsas sa elad. Nüüd, kui olen Eestis suvel, kui kõik on ilus ja Tallinn on lahe, tahaks täitsa siin peatuda pikemat aega.

Olen koos olnud nii Eesti kui USA muusikutega ja minu meelest on Eestis kunstnik vabam kui Ameerikas, sest eestlane teeb rohkem oma asja, aga Ameerika on rohkem maha müüdud. Loodan, et eestlane jätkab seda oma asja tegemist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles