Kus olid sina 20. augustil 1991?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öölaulupidu Tallinna Lauluväljakul, 19.08.2008
Öölaulupidu Tallinna Lauluväljakul, 19.08.2008 Foto: Photo Factory

Kus olid Sina, täna 20 aastat tagasi, 20. augustil 1991?

Eesti kultuskirjanik Andrus Kivirähk oli  näiteks kahekümne aasta eest ajakirjandus tudeng ja tegi Pikri toimetuses suvepraktikat. Murrangulistel hetkedel kappas ta mööda linna ringi ja püüdis oma nina igale poole toppida, et ajaloolisest hetkest midagi kaduma ei läheks. «Tundsin, et on kohutavalt põnev,» pajatab Andrus.

«Ma olin parasjagu Haljalas koolis, see asub täpselt Tallinna-Peterburi tee ääres. Mööda maanteed sõitis eriliselt palju soomusautosid. Neid polnud vaja isegi tee äärde piiluma minna,» meenutab muusik Tanel Padar.

«Mäletan kõhedustunnet, mida tekitas minus vene tankide tulek. Ise olin sel ajal ohutus kohas ära, vist vanaema juures,» pajatab kahekümne aasta taguseid ärevaid sündmusi hõbekõri Koit Toome.

Kus olid Sina kakskümmend aastat tagasi, 20. augustil 1991? Millised emotsioonid valdasid Sind tol, Eesti rahva jaoks, murrangulisel päeval?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles