Adolf Hitler ja Osama bin Laden – jalgpallifännid?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Schalke 04 logo
Schalke 04 logo Foto: Wikipedia.org

Briti ajaleht Times Online tegi nimekirja kuulsustest, kelle kohta võib öelda jalgpallifänn.

Üllatuseks on nende seas ka näiteks ka Adolf Hitler ja Osama bin Laden.

Esikohale paigutuski Saksamaa endine diktaator Adolf Hitler, kelle lemmikmeeskonnaks oli Gelsenkircheni jalgpallimeeskond Schalke 04.

Hitleri lemmikmeeskond võitis Saksamaa jalgpalli meistrivõistlused ajavahemikul 1933 – 1945 kuus korda.

«Schalke võit on tähtsam kui sõjategevus Idarindel,» sõnas kunagi Hitleri propagandaminister Joseph Goebbels.

Nimekirjast võib leida ka ülemaailmse tuntusega terroristi Osama bin Ladeni. Tema lemmikuks on kuulus jalgpallimeeskond Arsenal.

Väidetavalt ei jäta esiterrorist ühtegi Arsenali mängu vahele ja hoiab end tulemustega kursis kuskil Pakistani mägedes raadiot kuulates.

USA rokkstaari Meat Loaf lemmikuteks on Hartlepool Unitedi jalgpallurid, hoolimata sellest, et ta ei ole ühtegi selle meeskonna mängu staadionil vaatamas käinud.

Ka kurikuulus lauljanna Amy Winehouse on jalgpallifänn. Tema lemmikuks on Aston Villa meeskond.  Winehouse`i eelistus sai ilmsiks siis, kui kõmufotograafid nägid tal selle meeskonna logoga keed kaelas. Ka Winehouse`i abikaasa Blake Fileder-Civil on Aston Villa fänn.

Aston Villa jalgpallurite tuline austaja on ka Hollywoodi staar Tom Hanks. Hanksi sõnul valis ta selle meeskonna, kuna nende nimi kõlab kaunilt.

Palju furoori tekitanud laulja Michael Jacksoni lemmikmeeskonnaks on Exeter City. Jackson sai selle klubi fänniks pärast seda, kui oli 2002. aastal St. James Parkis esinenud ning pidanud loengu rahu ja harmoonia teemal.

Näitleja Sylvester Stallone'i lemmikmeeskond on Everton. Ta tuli Evertoni mängu vaatama isegi sel päeval, kui Suurbritannias esilinastus ta uus film «Rocky».

Muusik Paul McCartney eksnaine Heather Mills toetab andunult Sunderlandi meeskonda. Naise sõnul hakkas ta seda meeskonda eelistama, kuna tahtis abikaasale lojaalne olla ning ei ole loobunud sellest ka pärast lahutust.

Maailmakuulsa jalgpalluri, britt David Beckhami lemmik võib natuke üllatav olla. Nimelt pole ta eelistuseks endised meeskonnad Manchester United ega Real Madrid, vaid USA meeskond Lakers Soccer Club, mille mänge käib ta vaatamas koos korvpallur Kobe Bryantiga.

Muusikute Liam ja Noel Gallagheri lemmikmeeskonnaks on Manchester City. Hoolimata sellest, et nad on nimetatud meeskonna fännid, ei eelista nad selle asupaika Manchesteri, vaid Londonit.

Praegu Manchester Unitedis mängiv jalgpallur Wayne Rooney on truuks jäänud oma endisele meeskonnale Evertonile, kus ta mängis 2002 – 2004.

Vormel-1 kommertsõiguste omaniku Bernie Ecclestoni lemmikuteks on Chelsea jalgpallurid. Mees armastab jalgpalli sedavõrd, et ta ostis koos Flavio Bratore ja Lakhsmi Mittaliga jalgpalliklubi Queen Park Rangersi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles