Kroonprintsess Victoria lapsest võib tulevikus saada Rootsi valitseja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kroonprintsess Victoria
Rootsi kroonprintsess Victoria Foto: SCANPIX

Rootsi kroonprintsess Victoria veel sündimata lapsest võib tulevikus saada Rootsi valitseja.

Selle arvamuse käis välja Rootsi õukonna elu ja Bernadotte`ide suguvõsa järginud ajakirjanik ja kirjanik Laura Ala, kirjutab mtv3.fi.

Kroonprintsess Victoria laps on troonipärimisjärjekorras oma ema järel, minnes ettepoole printsess Madeleine`ist ja prints Carl Philipist.

Victoria sündimise ajal seisis Rootsi põhiseaduses, et troonipärija tohib olla vaid mees, kuid seadust muudeti 1980. aastal.

Victoria Ingrid Alice Désirée, Rootsi kroonprintsess, Västergötlandi hertsoginna on sündinud 14. juulil 1977. aastal.  Ta kuulub Bernadotte'i dünastiasse.

Ta on praegu maailma ainus naissoost troonipärija ning kui ta tõuseb troonile, saab tema kuninglikuks nimeks Victoria I, Rootsi kuninganna.

Oma isa kaudu, kes on Briti kuninganna Victoria järeltulija, on kroonprintsess Victoria Briti troonijärjekorras 186. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles