Kes tahab maja koos skeletiga?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes tahab maja koos skeletiga?
Kes tahab maja koos skeletiga? Foto: SCANPIX

Rootsile kuuluval Gotlandi saarel on müügil ebatavaline vana maja, milles on juba üks «elanik».

Saare pealinnas Visbys on müügil viie magamistoaga maja, milles on ka klaasi alla pandud skelett, kirjutab The Local.

«Tegemist on mehega, kes on maetud pühasse mulda ning selle tõttu on ta hing rahu saanud. Kui maja ostja kardab kummitust, siis ei peaks ta kartma,» sõnas kinnisvaraagent Leif Bertwig.

Bertwigi sõnul ei kuulu jäänused Rootsi päritolu mehele, vaid tõenäoliselt venelasele. Põhjus selles, et see mees on maetud endise Vene kiriku asukohta.

Bertwig lisas, et skeleti olemasolu maja lõplikku hinda tegelikult ei mõjuta. Alghind on 4, 125 miljonit  Rootsi krooni.

«Skelett ei ole negatiivne lisand, pigem on see huvitav detail. Ostjaid huvitab ikka eelkõige see, milline maja välja näeb ning kuidas see ehitatud on,» sõnas Bertwig.

Kummalise «elanikuga» maja on Rootsi meedias palju vastukaja saanud.

«Visbys on siiski väga palju ajalooliste ehitiste jäänuseid. Oma 33 aasta pikkuse kinnisvaraäris tegutsemisega olen näinud nii mõndagi,» sõnas rootslane.

Maja keldris on vana vene kiriku jäänusmüürid ning ehitises on veel kirikuga seotut.

«Elutuba on endise Vene kiriku kantsli kohal ning 800 aasta vanune skelett on klaasist krüptis, mis asub väljaspool eluruume,» sõnas kinnisvaraagent.

See skelett avastati 1970. aastatel toimunud väljakaevamistel. Piirkonnas on inimasustus olnud viimased 4000 aastat.

Kuna nimetatud maja puhul on tegemist ajaloolise väärtusega ehitisega, siis ei tohi uued omanikud seal palju midagi muuta.

«Omanikel ei ole õigus juurde ehitada ega ära võtta. Kuid selle eest saavad nad pidevalt heita pilku keskaega,» lisas Bertwig.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles