Angela Aak: topless naiskitarristi ma väga ette ei kujutaks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Aak
Angela Aak Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Kitarrist Angela Aak arvab, et oleme mingil määral ikka oma vanas pärandis kinni, mis me Nõukogude ajast saime.

«Kui keegi kõnnib palaval suvepäeval mererannal või Tartu maanteel, on see iseasi. Aga näiteks teatrisse ei läheks ka meesterahvas särgita»

«Ent kui naisterahvas on palja ülakehaga poes, siis eks see ole natukene naljakas.»

«Eks me ole mingil määral ikka oma vanas pärandis kinni, mis me Nõukogude ajast saime. Tegelikult vaatan rokikontserdil palja ülakehaga bassimeest suure mõnuga, kui on, mida vaadata. Aga kui tegemist oleks naisterahvaga, siis oleks see minu meelest küll veidi üle pakutud,» ütleb Angela.

Eelmisel esmaspäeval alustas Tartust Lääne-Virumaale Karepale teekonda palja ülakehaga naiskunstnik Fideelia-Signe Roots. Kunstnik on aastaid tundnud ängi selle üle, et naise paljasse ülakehasse suhtutakse kuidagi suuremate eelarvamustega kui mehe paljasse ülakehasse, vahendab Reporter.ee.

«Eesmärk on vaadata, kuidas inimesed reageerivad, kui naine on avalikus ruumis paljastatud ülakehaga. Me teame ju kõik, et mehed teevad seda pidevalt. Kui on kuum ilm või niisama higine ja vastik särk, siis visatakse see seljast ära. Samuti käiakse ujumas palja ülakehaga. Aga kui naine seda teeb, siis kõik vaatavad imelikult,» seletas Fideelia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles