Andrus Vaarik pole kolm aastat tilkagi alkoholi joonud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Vaarik
Andrus Vaarik Foto: Peeter Langovits

Näitleja Andrus Vaarik (53) tunnistab ajakirjas TervisPluss, et on kaine olnud kolm aastat.

Põhjus oli peamiselt tervises

«Aastakümneid mulle perioodiline joomine sobis. Aga ühel hetkel enam mitte, alkoholiga kaasnevad füüsilised probleemid hakkasid üle jõu käima. Võib öelda, et 50. aasta juubeli künnisel jõudsin tasapisi arusaamisele oma surelikkusest,» selgitab Vaarik alkoholist loobumise tagamaid.

Näitleja pole purjuspäi avalikes kohtades kakerdanud. Talle meeldis lihtsalt vaikselt omaette kodus juua. Kerges joobes filme vaadata, raamatuid lugeda, mõtiskleda.

«Mul on olnud ehk kaks etendust, kus targemad inimesed saalis on aru saanud, et ma olen laval purjus,» meenutab Vaarik. «Kõige suurem prohmakas alkoholi tõttu oli aga vallandamine Draamateatrist, sest ma ei suutnud peale suvetuuri hooaja alguseks kaineks saada.»

Miks mees alkoholist sõltuvusse sattus?

Vaarikule jäänud noorena napsuviga külge, kuna ta on peaparandaja tüüpi: «Teine päev on kõige mõnusam! Mõned inimesed ei taha järgmisel päeval pärast suuremat võtmist alkoholi nähagi, mis on nende õnn.» 

Samuti usub näitleja, et alkoholist sõltuvusse jäämise määravad paljuski geenid. Tema noorem vend Madis suri liigjoomisest põhjustatud tervisehädade tõttu. Andruse ja Madise isa napsutas samuti kõvasti.

Lõpetuseks

Andruse arvates on igale inimesele ette nähtud mingi kogus alkoholi, mis ta peab ära tarvitama. See kogus tuleks ära jagada võimalikult pika aja peale.

Mida Sina arvad?

Pikemalt loe alkoholi tarbimise tõdedest ajakirjast TervisPluss.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles