Liitlased tahtsid Hitlerit rahustada naishormooni abil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adolf Hitler
Adolf Hitler Foto: SCANPIX

Natsi-Saksamaa diktaatorit Adolf Hitlerit taheti hävitada nii pommide kui kuulidega, kuid atentaadi tegijad kukkusid läbi.

Kuid hiljuti tuli päevavalgele, et Briti luurajad kavandasid üsna ebatavalist viisi Hitleri kõrvaldamiseks, kirjutab The Telegraph.

Britid tahtsid Hitleri maharahustamiseks talle naishormooni östrogeeni anda.

Briti luure tegi koostööd Hitleri lähikonnale lähedaste Saksa spioonidega, kelle ülesandeks oleks olnud östrogeen diktaatori toidu sisse panna.

Selle plaani jälile jõudnud Cardiffi ülikooli professori Brian Fordi sõnul valiti östrogeen, kuna see on maitsetu ning mõjumisaeg üsna pikk.

«Liitlased plaanisid Hitleri agressiivsust maha rahustada östrogeeni abil ning muuta ta naiselikumaks. Hitler oleks samas olnud östrogeeni mõju katsejänes,» lausus uurija.

Hitleril oli õde Paula Hitler, kes töötas 1920. aastatel Viinis sekretärina. Adolf Hitler toetas oma õde rahaliselt kuni oma enesetapuni 1945. aastal.

Pärast sõda arreteerisid ameeriklased Paula Hitleri ning kuulasid ta üle. Ta elas üsna vaikset elu kuni oma surmani 1960. aastatel.

Liitlaste eesmärgiks oli Adolf Hitler muuta naiselikuks ja oma õe sarnaseks.

Ford avaldas ka sellel teemal raamatu « Secret Weapons: Technology, Science And The Race To Win World War II».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles