Birgit ja Ines leidsid laulusaatest sõbrad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Randpere ja Ines
Valdo Randpere ja Ines Foto: Sven Tupits

Laulusaate finaali jõudnud ärimees Valdo Randpere ja poliitik Margus Tsahkna on läinud nädala jooksul võidelnud külmetushaigustega ning murdnud pead, milliseid laule lõpusaates esitada.


Oma laulupartnerite Inese ja Birgit Õigemeele kohta jätkub meestel vaid kiidusõnu: nemad olevat äärmiselt rahulikud, kannatlikud ja täie tervise juures.

«Tüdrukud on mõlemad terved nagu roosad redised! Ei tea, vast kasutavad mingit saladopingut,»ütles Randpere muheledes.

Viimast lauljate mõõ-duvõtmist näeb TV 3 eetris pühapäeval kell 19.25. Esitusele tuleb kolm duetti: oma partneri hittlugu ehk Tsahknal tuleb leida sobiv lugu Õigemeele ning Randperel Inese repertuaarist, üks juba saates kõlanud lugu ning täiesti uus lugu.

Postimees uuris, kuidas laulupaarid nii kaugele on jõudnud, milliseks peavad enda trumpe, mida hindavad konkurentide juures ning milliste tunnetega finaalsaatesse lähevad.

Birgit Õigemeel

«Tegin just Margusega proovi ja nüüd on mul süda rahul. Me ei olnud üldse koos laulnud, sest Margusel oli limaskestapõletik ja mina olin juba väga närvis, et mis nüüd saab. Proov aga näitas, et kõik läheb väga hästi.

Arvan, et oleme finaali jõudnud sellepärast, et Margus laulab mitte-laulja kohta väga hästi ja ta üllatas sellega inimesi. Lisaks sellele me klapime hästi. Finaalsaateks on meil varuks üks üllatus. Laulame üht lugu minu esimeselt plaadilt. Ma nimetaks mõlemaid paare üsna võrdväärseks ja võib-olla meeldime me ka sarnasele helistajaskonnale.

See saade on mulle andnud tõesti palju – eelkõige tutvuse Margusega, kes on imetlusväärne inimene.»

Margus Tsahkna

«See, et meie finaalis oleme, on väga loogiline – rahvas on meie poolt palju hääletanud ja see on väga tore, et neile meeldib, kuidas me laulame. Ma ei usu, et meie rohkem pingutanud oleme kui teised paarid. Finaalis teeme kõike nii, nagu oleme teinud, ja üritame natuke rohkemgi. Tahame esitada neid laule, mida me ise tõsiselt armastame.

Valdo ja Ines on väga tugevad konkurendid. Nad on väga emotsionaalsed ja musikaalsed ning väga hea lauluvalikuga. Minule on see saade andnud uskumatult palju uusi ja häid kogemusi. Ma pole kunagi pidanud nii paljude inimestega suhtlema.»

Valdo Randpere

«Arvan, et oleme pingutanud rohkemgi kui mõni teine paar. Inesel on see lihtsamini tulnud, aga mina ju ei tegele iga päev muusikaga. Olen kodus ikka päris palju harjutanud. Meie trump on see, et oleme töökad ja meil on kogu saate jooksul väga sisukad laulud olnud. Lisaks on Ines ja Mai-ken minuga väga kannatlikud. Viimased kolm päeva oleme iga päev kokku saanud, aga eelmisel nädalal ei harjutanud üldse, sest ma olin haige.

Konkurentide tugev külg on see, et nad on väga musikaalsed ja rahvale sümpaatsed. Enne saadet on mul kindlasti väike ängistus selle ees, et tahaks kõik teha võimalikult hästi ja vältida mõne suure kala sisse tulemist. See saade on üks jõle kihvt kogemus ja mul ongi küsimus, et mida ma siis esmaspäeval teen, kui see saade läbi saab.»

Ines

«Oleme finaali jõudnud põhiliselt tänu sellele, et Valdo on ennast väga tubli ja tundliku lauljana näidanud. Meie koosluses on parasjagu ka sellist heas mõttes vastuolulisust ja kontrasti, mis mõjub publikule põnevalt. Pühapäeval tahame lihtsalt hästi esineda ja vokaalselt vormis olla. Eks pühapäeval ole näha, millised trumbid meil varuks on. Marguse ja Birgiti tugevaim külg ongi see, et nad mõjuvad väga harmooniliselt. Mina olen tänu sellele saatele saanud uue toreda sõbra Valdo. Finaali minna on väga hea tunne, olen väga rõõmus, et nii kaugele jõudsime.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles