Põlvas täna algava uue ajastuga avatakse headel sagedustel kunstinäitused

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlvas toimub neli päeva vältav muusika- ja visuaalkunstisündmus Uue Ajastu Festival 2011: «Rahu sagedus».
Põlvas toimub neli päeva vältav muusika- ja visuaalkunstisündmus Uue Ajastu Festival 2011: «Rahu sagedus». Foto: UAF

Täna Põlvas algav neli päeva vältav muusika- ja visuaalkunstisündmus Uue Ajastu Festival 2011: «Rahu sagedus» juhatab Lõuna-Eesti kultuurikantsis sisse uue ajastu.

Esimene õhtu kulgeb kunstinäituste ning filmiprogrammi tähe all.

Näitustel eksponeeritavale maalikunstile lisaks näeb videoinstallatsioone, klaasikunsti ja graafikat. «Olen näituse tarbeks teinud spetsiaalselt viis tööd lähtudes kontseptsioonist rahu. Maaliseeria koloriid on samuti rahulik,» rääkis Põlvas Kesk tn 7 täna avatava kunstinäituse üks autoreid Kadri Toom. «Kasutusel on kujundid, mis lähtuvad rahu teemast. On Jerusalemma linnavaade ja teine töö lennumasinast, sest ka lendamine või hõljumine on rahuga seotud.»

Samal näitusel näeb ka Tartu ja Tallinna noorkunstnike Alar Tuule, Margus Loki ja Kristi Kongi töid. Videokunsti eksponeerivad Hille Karm ja Külli Mariste.

Võru tänava kunstigaleriis Gallõrii aadressil Võru tn 4 avatakse noore kunstniku Alo Valge näitus «Suuline offer». Samal aadressil on avatud ka klaasikunsti püsinäitus.

Nagu eelmiselgi aastal, nii ka tänavu kutsuvad korraldajad külalisi üles pildistama. Seekord siis «Rahu sagedust». Parimale rahu sageduse tabajale on välja pandud Sony Center’i poolt puuteekraaniga fotokas DSC-T99.

Õhtuhämaras kuvatakse välikinos Põlva kunagise kinomaja Võit seinale film pealkirjaga «Kundun». 1997. aasta linateos (Režissöör Martin Scorsese) räägib dalai-laama elust tänapäevani, Hiina ülemvõimuga tekkinud probleemide lahendamisest ning ühes sellega Tiibeti kultuurist ning argipäevast.

Homme ja ülehomme näeb festivali pealaval ühtekokku 16 artisti või koosseisu pluss klubiüritusi DJ-de ja üllatuskülalistega. Neljal festivalipäeval aitavad külalistel rahu sageduseni jõuda Moskvast pärit post-rocki viljelev Mooncake, Peterburist Superficial Random Knowledge Porridge, Outloudz, Mimicry, Mahavok, Vaiko Eplik ja Eliit, Silvi Vrait-Wright & Co jt.

Täpsem info on kättesaaadav siit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles