Briti noorimad mässajad on seitsmeaastased

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti noorimad mässajad on seitsmeaastased
Briti noorimad mässajad on seitsmeaastased Foto: SCANPIX

Suurbritannia mässudes on osalenud ka lapsi, kes on järginud endast vanemate eeskuju.

Pealtnägijate kinnitusel on 7 -8-aastased loopinud kividega kaupluste aknaid sisse ning varastanud kaupa, edastab Daily Mail.

Mässajate eesmärgiks on tekitada võimalikult palju kahju. Samuti kahmata tasuta elektroonikaseadmeid, moodsaid rõivaid ning alkoholi.

Ajakirjanikud nägid, kuidas 20. eluaastates naised andsid oma poiss-sõpradele nimekirja asjadest, mida nad soovivad.

Lõuna-Londonis Croydonis murti sisse jalgrattakauplusse. Sealt varastatud jalgratastega sõideti röövima muid kauplusi.

Mässajad on enim tekitanud kahju väikeettevõtjatele.

Psühholoogide sõnul tunnevad vaesematest linnaosadest pärit noored end tõrjutult ning ühiskonda mitte kuuluvatena. Mässamine annab neile võimaluse tunda, et nad kuuluvad kuhugi ning end nähtavaks-kuuldavaks teha.

Võimud on kutsunud vanemaid üles kutsuma oma lapsed tänavatelt ära.

«Öisel ajal mässanud noored magavad päeval. Mässajate seas on iga nahavärviga noori, võimalust on ära kasutanud siiski väga erineva taustaga inimesed. Noored lõhuvad ja hävitavad, kuna nad tunnevad end kõikvõimsatena,» lausus üks tundmatuks jääda soovinu.

Londoni paljudes paikades on elanikud hakanud oma kodusid ning ärisid kaitsma. Pesapallikurikad on Londonis väga kuum kaup.

Londoni politsei on seni arreteerinud 800 inimest. Lisaks Londonile on mässatud veel mitmes suurlinnas.

Londoni mäss sai alguse sellest, et möödunud neljapäeval lasi politsei arreteerimise käigus Mark Duggani nimelise mehe maha. Inimesed pidasid seda ebaõiglaseks. Rahulikust protestist kasvas välja mäss.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles