Narkokaupmehed tapsid Amazonase põlishõimu?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazonase põlishõim
Amazonase põlishõim Foto: SCANPIX

Brasiilia võimud kahtlustavad, et Peruu narkokaupmehed tapsid Amazonases elava põlishõimu, mis avastati alles sellel aastal.

Ametnike sõnul ei ole hõimu nähtud alates juulist, kui narkokaupmehed tungisid selle hõimu territooriumile, kirjutab AFP.

«Selle hõimu liikmeid ei ole enam nähtud. Ei saa välistada, et narkokaubandusega seotud isikud nad maha lasid. Siiani andmed selle kohta siiski puuduvad,» sõnas Brasiilia põlisasukate ameti FUNAI esindaja.

See indiaanihõim sai kuulsaks selle aasta alguses, kui FUNAI avaldas lennukist tehtud fotod neist.

«Pole teada, kui palju põlisasukaid narkokaubanduse tõttu on elu kaotanud. Maailm peaks pöörama pilgu selle hõimu suunas, nagu siis kui sellest esmakordselt fotod avaldati,» lausus indiaanlaste õigusi kaitsva organisatsiooni Survival esindaja Stephen Corry.

Brasiilias elab kümneid hõime, kelle puudub kontakt muu maailmaga. Võimud ei sekku nende ellu niikaua, kuni nad ise hakkama saavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles