Tallinnas avatakse rahvusvaheline moeillustratsioonide näitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas avatakse rahvusvaheline moeillustratsioonide näitus
Tallinnas avatakse rahvusvaheline moeillustratsioonide näitus Foto: TallinnFashion Week

18. augustil avatakse Rotermanni kvartalis Kultuuripealinn 2011 ametlikku programmi kuuluv ning Tallinn Fashion Weeki raames korraldatav rahvusvaheline näitus «Uus Põhjamaade moeillustratsioon», kus peale parimate kodumaiste noorema generatsiooni moeillustraatorite esitlevad oma töid tipptegijad Rootsist ja Soomest. Kokku osaleb näitusel värske loominguga kaheksa kunstnikku.

Näituse väljapaneku loovjuhi Toomas Volkmanni sõnul on moeillustratsioonide valdkonda hakatud üha enam hindama.

«Kui möödunud sajandi keskpaigas pidi moeillustratsioon oma väärika positsiooni loovutama moefotograafiale, siis viimased kümme aastat on toonud moeillustratsioonid jõuliselt tagasi moeväljaannetesse ja näitusegaleriidesse,» ütleb Volkmann.

«Seetõttu on vägagi tervitatav, et nii kogu valdkond kui ka Eesti, Soome ja Rootsi moeillustraatorid saavad selle näitusega teenitud tähelepanu.»

 

Näitusel «Uus Põhjamaade moeillustratsioon» näitavad oma originaaltöid Marju Tammik, Anu Samarüütel-Long, Kätlin Kaljuvee ja Leana Salvet Eestist, Laura Laine ja Minni Havas Soomest ning Lovisa Burfitt ja Cecilia Carlstedt Rootsist. Kõik illustraatorid on oma ala tipptegijad, kelle töid on kasutanud paljud moeväljaanded ja (moe)brändid. Välisillustraatorite klientide hulka kuuluvad näiteks brändid Zara, H&M, Swarowski ja Tommy Hilfiger.

 

Näituse raames toimuvad huvilistele workshop'id, kus osalejad saavad teada moeillustratsioonide ajaloo ja kaasaegsete tehnikate kohta ning ka ise moeillustratsioone luua.

 

Kultuuripealinn 2011 ametlikku programmi kuuluv ning Tallinn Fashion Weeki raames korraldatav näitus on Rotermanni kvartali kaubamajas külastajatele avatud 19. augustist 18. septembrini, esmaspäevast laupäevani 10–20 ja pühapäeviti 11–18. Sissepääs näitusele on tasuta.


 

Lisainfot näituse kohta leiab veebiaadressil http://www.exhibition.ee ja http://www.facebook.com/moeillustratsioon.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles