Mahavok annab Uue Ajastu Festivalil kaks kontserti esitades nii vana kui uut

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Mahavok
Ansambel Mahavok Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Neljapäeval, 11. augustil algab Põlva kultuurimeka parklas, nõlvadel ja ümbruses rahu kuulutav sündmus Uue Ajastu Festival 2011: «Rahu sagedus».

Festivali teisel päeval saavad kõik Mahavoki fännid osa enneolematust bändi loomingu esitusest. Ühes E STuudio tütarlastekooriga esitub läbilõige bändi tuntumatest lugudest. Lisaks tuntumatele vokaalesitustele kuuleb õhtu saabudes Mahavoki kosmilist instrumentaalkava «Galaktikad».

Ansambli Mahavok üks asutajaid ja heliloojaid Heini Vaikmaa sõnul on bändi ja koori vaheline koostöö juba pikemat aega aktiivsena püsinud. «Möödunud aastal vahetult enne jõule osalesin küll üksi, aga Mahavoki repertuaarile keskendunult, E STuudio kontserdil. Kuna Uue Ajastu Festivaliks sattusime mõlemad esinejate nimekirjas olema, mõtlesime, miks mitte kogu bändi koosseisuga koori saata,» avas Vaikmaa idee tagamaid.

Lisaks Põlva esikoori saatmisele kuuleb kavas Mahavoki viimase instrumentaalplaadi «Galaktikad» materjali. «Oleme nüüdseks juba üsna mitu aastat uuema materjaliga esinenud. Koguaeg ei saa ju vana juures ka olla,» põhjendas Vaikmaa. Küll aga lubas muusik, et Mahavoki õhtusel kontserdil tulevad esitusele ka mõned vokaaliga lood, mis laiemale publikule veel vähemtuntumad on.

Koostööd E STuudioga hindab Vaikmaa väga heaks. «Vaheldust on vaja ja selline tegutsemine on väga kihvt,» lisas muusik. Veel paotas Vaikmaa saladuseloori järgmise aasta plaanidelt kui Mahavok saab 30-ne aastaseks. «Loodetavasti esineme siis koos Kare Kauksiga ning publikuni jõuab ka uut materjali.»

Uue Ajastu Festivali kohta leiab lisainfot siit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles