Kontsertpidustust Vabaduse laul juhivad Anu Välba ja Nero Urke

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Välba
Anu Välba Foto: Jelena Rudi

Üle kuue tunni pikkust kontsertpidustust Vabaduse laul juhivad 20. augustil armastatud telesaatejuht Anu Välba ning 2010. aasta parima meesnäitlejapreemia pälvinud uue põlvkonna näitleja Nero Urke.

Kontsertpidustus Vabaduse laul tähistab sel aastal kahte olulist sündmust: 20. augustil möödub 20 aastat Eesti iseseisvuse taastamisest ning Tallinn kannab uhkusega Euroopa kultuuripealinna tiitlit.

Vabaduse laulu üheks eesmärgiks on tänada riike, kes Eesti iseseisvust kakskümmend aastat tagasi julgelt tunnustasid. Eriline tänu ja tähelepanu kuulub siin Islandile, kes aastal 1991 esimese riigina Eestit tunnustas. Et sündmust tähistada ja avada ühtlasi ka 21. augustil üle Tallinna linna toimuv Islandi päev, astub tervitusega Lauluväljakul lisaks Eesti presidendile ja Tallinna linnapeale üles ka Islandi president Ólafur Ragnar Grímsson.

Sündmuse kannab üle Eesti Televisioon ning telesaatejuhtideks, kes vahendavad vaatajatele ka põnevaid intervjuusid, on Heidy Purga, Marko Reikop ja Andres Kuusk.

«Tuleme kohale tõesti oma n-ö raskekahurväega,» kommenteerib saate produtsent Mart Normet. «Televaataja saab sel õhtul osa nii parimast pildist laval ja platsil toimuvast kui ka intervjuudest Eesti taassünnile kaasaaidanud inimestega.»

Vabaduse laulul astuvad üles Sinead O’Connor (Iirimaa), Mari Boine (Norra), Kimmo Pohjonen (Soome), BrainStorm (Läti), Kerli, Justament, Riho Sibul, Mari Kalkun, Dagö, Vaiko Eplik, Jaak Johanson, Malcolm Lincoln, Iiris, Chalice ehk Jarek Kasar, Ewert & the Two Dragons.

«Peamiselt kuuleme esitajate originaalloomingut ning soovime, et meie esinejad väljendaksid just seda, mis neil kõige rohkem hingel. Kuid kindlasti on programmi jooksul ülevaid hetk, mil Eesti rahvas saab ka kaasa laulda,» kommenteerib sündmuse üks muusikajuhte Jaak Johanson, kes võtab Vabaduse laulul kaasalaulmiseks vedada ka regilaulu.

Lauluväljak avab laupäeval, 20. augustil väravad Eesti rahvale ja Eesti sõpradele kell 17:00, kontsert algab kell 18:30 ning kestab südaööni.

Sissepääs Vabaduse laulule on prii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles