Täna algab Tartus Eesti suurim vabaõhufilmifestival tARTuFF

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmist «Prügimaa»
Filmist «Prügimaa» Foto: PÖFF

Arvult kuues armastusfilmide festival avatakse täna õhtul 1600 istekohaga Tartu Raekoja platsil Cannes'i festivalil parima naisosatäitja preemiaga pärjatud Lars von Trieri uue filmiga «Melanhoolia».

Kokku näidatakse tARTuFFil 25 mängu- ja dokumentaalfilmi kõikjalt maailmast, lisaks filmidele toimuvad Raekoja platsile paigaldatud telgis igapäevased ümarlauad, kontserdid ja kohtumised filmi külalistega.

tARTuFFi põhifookus on tänavu keskendunud rohelisele mõtteviisile ning inimese ja teda ümbritseva keskkonna suhestumisele. Keskkonnaalaseid filme näeb nii Raekoja platsil kui ka Athena keskuse
dokumentaalfilmide programmis.

Teiste hulgas saab näha filmifestivalidel auhindadega pärjatud Lõuna-Koreas valminud dokki «Raudvaresed» Bangladeshi sadamalinna töötajatest, Oscarile kandideerinud Kanada linateost «Prügimaa», mitmeid dogmasid lõhkunud Taani keskkonnaaktivisti ristiretkest kõnelevat tööd «Cool It» jpt.

Festivali lõpetab 13. augusti keskööl legendaarse saksa filmimehe Werner Herzogi suursugune dokumentaalfilm Antarktika ilust «Ootamatud kohtumised maailma lõpus».

Kõik festivali sündmused on huvilistele tasuta (v.a peod), filmid on varustatud eestikeelsete subtiitritega või on eesti keeles.


Festivali kava ja täpsem info siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles