Tiina Jantson ei mõista Miss Estonia 2011 avalikku kaeblemist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Jantson on Sixtina modellikoolikooli juht ja asutaja.
Tiina Jantson on Sixtina modellikoolikooli juht ja asutaja. Foto: Artor Sadovski

Tantsu- ja Modellikooli Sixtina juht ja paljude Eesti iludusvõistluste korraldaja Tiina Jantson ei mõista Miss Universumiks valmistuva Eesti Miss Estonia 2011 tiitlivõitja Madli Vilsari kaeblemist.

Neiu on korduvalt meedia vahendusel üles astunud murega sõiduks raha ja n-ö varustuse leidmisel.

Näiteks oli tal probleeme õhtukleidi saamisega. Selle leidmiseks võttis ta enda sõnul ühendust väga mitmete disaineritega. «Ma olen kirjutanud neile, aga mul on tunne, et kõik on puhkusel ja oma töömeilidele ei vasta,» rääkis neiu juuli lõpus Õhtulehele ning tunnistas, et kuna teeb kõike üksi, siis palju asju võib jääda lihtsalt tema teadmatuse taha.

Ka oli Vilsaril mure mänedžeri leidmisega, kes need asjad tema eest korda ajada võiks.
«Kui leiaks kellegi, kes toetaks inimest, kes minuga kaasa tuleks, oleks see mure ka lahendatud. Inimene, kes teab neist asjust kõige paremini, oleks Diana Arno (Miss Estonia 2009), kuna ta tunneb seda maailma hästi, teab neid inimesi, on väga meeldiv inimene, » selgitas Madli, et kandidaat mänedžerikohale on olemas, kuid kõik jääb rahapuuduse taha.


Tiina Jantsoni sõnul käivad tema tüdrukud maailmavõistlustel enamasti üksinda. «Mida siin siis nüüd on nii hirmsasti,» põrutas naine ja selgitas, et saavutused nüüd küll mingist suvaliselt kaasa võetud mänedžerist ei olene.

«Et mänedžerist kasu oleks, siis peab see inimene olema aastaid võistlusi korraldanud ning kõigiga tuttav. Sel juhul on kohapeal tehtavast lobby’st ka midagi kasu. Ma olen maailma missivõistluste korraldajate Eesti esindaja tööd teinud üle 21 aasta ja tunnen selles ringkonnas peaaegu kõiki. Kui mina oma tüdrukutega mõnikord kaasa lähen, siis saan neile kohapeal palju abiks olla,» tõdes naine.

Lisaks oli Jantson hämmingus, et Vilsaril on probleeme kostüümide leidmisel. «Ei lähe vaja miljoneid, et endale kleidid ja rahvuslik kostüüm kaasa saada. Ma olen alati mõne koostöövõimaluse leidnud ning asju näiteks teiste misside või eesti moekunstnike käest laenanud. Alati on võimalik ka väga väikeste kulutustega lasta need vajalikud riided õmmelda. Ongi siis vaid osavõtutasu maksta ja lennukipileti raha kokku saada,» selgitas ta.


«See juhtubki kui valitakse missiks tüdruk, kes pole kohalikust missikarussellist läbi käinud ja kes ei tea võistlustest midagi. Selleks ongi igas riigis omad võitlused ja ilma selleta kedagi kuskile saata ei ole mujal maailmas aktsepteeritud. Kui kusagil kontoris nelja tüdruku vahelt üks välja valida ja otsustada selle järgi, kellel on suurem sponsor, siis see on naeruväärne. Ma ei saa aru kuidas saab nii missi valida? Kuna üks minu tüdrukutest ka seal osales, siis olen kursis, mis seal toimus,» rääkis naine.

Jantson on missivõistluste korraldamisega tegelenud pea veerand sajandit. «Viimastel aastatel on meil veebruarist juunini iga kuu eelvõistlused ning juulis finaalid. Ühelgi osavõtjal ei õnnestu sõita kuhugi maailmavõistlusele ilma eelvõistlustest ja finaalist läbi käimata. See annabki neile esmase koolituse kuhugi suurvõistlusele sõitmiseks,» avas naine oma töö telgitaguseid ning lisas, et annab tüdrukutele ka eratreeninguid ning on alati abiks erinevate näpunäidetega.

Võistlusi, kuhu missi- ja modellikooli juht igal aastal misse Eestit esindama saadab on palju. «Juba järgmisel nädalal sõidab üks selle aasta finalistidest Maria-Luiza Rozkova Miss Supranational võistlusele Poola. Kohe Septembri algul on Miss Bikini International Hiinas ja sealt edasi iga kuu lausa mitu võistlust. Seepärast peangi tegema palju eelvõistlusi, et koguda tõesti väärilisi kandidaate paljudele maailmavõistlustele saatmiseks.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles