Galerii: Viljandi folgi teine päev

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

19. pärimusmuusika festival paneb Viljandi lossimäed ja südalinna lõbusalt pulbitsema 28. - 31. juulil. Sedapuhku on teemaks «Rütm ja pulss».

Vaata galeriid folgi teisest päevast!

Folgi teise päeva tõmbenumbriteks olid kahtlemata Iraani Ensemble Shahbegzadeh - islami kammitsetusest välja murdev puhas seksikus -, Rootsi Hedningarna tuntud headuses ja lõputut tundidepikkust lahkumiskontserti pidanud Vägilased.

Folgi üha olulisem osa on aga niiöelda off või off-off programm, väljaspool kontserdilavu toimuv. Mitte ainult kuskil kasti peal istuvad lõõtsamängijad või Aida seina jääres mängivad noormuusikud, vaid palju enamat, kas või korraga üheksat instrumenti mängiv ja sinna juurde rahvalikke ja Jaan Tätte laule esitav ühemeheorkester. Või siis Viljandi trummikooli klaasputka lauluväljakul, kus hommikust õhtuni vahelduvad trummarid ühe- või hulgakaupa mängivad erinevail pillidel lõputuid transsiviivaid rütmimustreid.

Sound on sel folgil parem kui eales, isegi kui kontserti kuulata teiselt poolt vallikraavi. Muidugi on ka hinnad kägistavamad, kummaline, et ikkagi on mõnel hetkel toidutänaval tohutud järjekorrad.

Festivali põhiprogrammis on üle 70 kontserdi, millele lisanduvad kümned esinemised Rohelisel vabalaval ja tantsupõrandal. Samuti on huvilised oodatud õpitubadesse, regilaulupessa, muinasjututuppa, pillilaadale, ööülikooli, filmiseanssidele ning mitmetele teistele lustlikele ja harivatele ettevõtmistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles