Depeche Mode’i fännid pidasid sünnipäeva

, muusikahuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Alurand.
Kelly Alurand. Foto: Artur Sadovski

Laupäeval tähistas Eesti Depeche Mode’i Fänniklubi ehk EDMFK passiealiseks saamist ehk 16. sünnipäeva. Pidu peeti kahes osas, pidusöögiga L’Ami­tie Lounge’is ja järelpeoga uues Depeche Mode’i baaris.


Tuleval aastal jõuab Depeche Mode (DM) oma maailmaturneel «Tour Of The Universe» Riiga ja Vilniusse, mis tähendab loomulikult ka EDMFK road trip’i sinna.



EDMFK liikmete arv on aastate jooksul kõikunud 60 ja 90 vahel. Fännidest noorim on 13-14-aastane tüdruk, vanim hilistes 50ndates härrasmees. EDMFK liikmeskond maksab ka liikmemaksu – 500 krooni aastas.



Käivad koos kontsertidel


Praegu on fänniklubil koguni kaks baari, kuid vanem lõpetab tegevuse ilmselt järgmisel suvel või sügisel. Klubi on bussiga käinud DMi kolme viimase tuuri kontsertidel Lätis, Leedus ja Rootsis ning seltskonniti mujalgi Euroopas. Mehi ja naisi on klubis peaaegu pooleks.



Eesti fänniklubi vanas baaris on käinud DMi meeskonna liikmed ning bändi kitarristid Andy Fletcher ja Martin Gore, kes jagasid seal autogrammegi. Uues DMi baaris peetud sünnipäeva afterparty’l mängitati loomulikult peamiselt DMi muusikat ja näidati grupi videoklippe, umbes 30-40-liikmeline seltskond tundis ennast mõnusalt.



Miks Depeche Mode’i nii tugevasti fännatakse, mida klubi omalt poolt fännidele pakub ja miks seal koos käiakse? EDMFK asutajaliige Illimar Meos on klubi liige 90ndatest. «Depeche Mode ei ole lihtsalt muusika, vaid ka elustiil. Uus DMi baar meeldib mulle rohkem kui vana. Olen käinud kümnel Depeche’i kontserdil, neist kahel Londonis. Kui grupp Baltikumis tuurib, käin kogu Baltikumi alati läbi. Vaatan kontserte n-ö eri nurkade alt. Loomulikult on mul kõik DMi plaadid – kogus koos live’ide, singlite ja kogumikega üle saja. Grupp käib ajaga kaasas, ei jää ühe koha peal seisma.»



Kelly Alurand on klubisse kuulunud neli aastat. «Olen seni käinud DMi kahel Tallinna kontserdil. Elukaaslasega kahepeale on kõik bändi plaadid olemas. Peale DMi kuulan ka Morriseyd, The Smithsi, Red Hot Chili Peppersit.»



Alurannagi sõnul on fänniklubi kui elustiil. «DMi baaris käin kaks-kolm korda aastas, koos elukaaslasega. Käiks rohkemgi, kuid pereasjad ei võimalda tihedamini. Aga vana DMi baar meeldib mulle rohkem, on selline väike pesa.»



Kasvasid DMi muusikaga


Oma perekonnanime lehes mitte avaldada tahtnud Dmitri ja Sergei ei ole küll fänniklubi liikmed, kuid on sellegipoolest EDMFK peol kohal. «Kasvasime selle muusikaga üles. Fännklubisse ei kuulu, kuid DMi muusika meeldib. Tore, et Tallinnas on nende baar.»



Dmitri on bändi fänn 1981. aastast. «Lemmikalbumit ei oskagi öelda, kuid lugudest meeldib enim «Enjoy The Silence». Nende kontserdil pole kahjuks veel käinud, kuid kui sõber ka tuleb, võib-olla läheme Riiga.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles