Hiina teismelisele löödi mõõk pähe kinni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina teismelisele löödi mõõk pähe kinni
Hiina teismelisele löödi mõõk pähe kinni Foto: news.yahoo.com

Hiinas Hunani provintsis Changsas päästsid kirurgid ühe teismelise elu.

Zhang Bin sai pähe 15-sentimeetrise mõõga, millest viis sentimeetrit ta pea sisse läks, kirjutab The Telegraph.

Juhtum sai alguse sellest, et noormees korraldas oma kodus peo, kuhu kutsus grupi sõpru. Ühel sõbral oli kaasas samuraimõõk.

Sõber näitas, kuidas selle mõõgaga tegutseda tuleb. Kogemata tegi ta liigi tugeva torke. Relva tipuosa tungis Zhangile pähe.

«Mu klassikaalased tulid külla. Mõõgaga sõber seisis minust üsna kaugel, kuid ikkagi vigastas tema tehtud hoop mind. Tundsid otsaesisel järsku valu ning tundsin siis verd voolamas,» meenutas poiss.

Sõbrad kutsusid kiirabi ning poiss viidi kohalikku haiglasse. Sealsetel arstidel aga puudusid oskused ja vajalikud vahendid mõõga eemaldamiseks. Poiss viidi siis helikopteriga 400 kilomeetri kaugusele Hunani provintsi pealinna Changsha haiglasse.

Pärast üsna kaua kestnud operatsiooni õnnestus mõõk poisi peast eemaldada. Arstide sõnul peaks Zhang täielikult paranema.

«Õnneks ei kahjustanud mõõk arterit ega tähtsamaid närve. Nende kahjustamine oleks võinud kooma ja isegi surma kaasa tuua,» sõnasid kirurgid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles