Tartus kõlavad Juhan Viidingu laulud

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaagup Kreem, Taavi Langi ja Tiit Kikas esitavad Juhan Viidingu loomingut.
Jaagup Kreem, Taavi Langi ja Tiit Kikas esitavad Juhan Viidingu loomingut. Foto: Erakogu

Sel laupäeval, 30. juulil esitavad Jaagup Kreem, Tiit Kikas ja Taavi Langi Tartu Hansahoovis Juhan Viidingu parimaid laule.

Hansahoovi teatri projektijuhi assistendi Mai-Liis Sipria teatel esitavad mehed muusikat kahelt ilmunud plaadilt: “Elu aeg olen tahtnud õue” ja “Osa 2”.

Noorte meeste koosluse algatas Jaagup Kreem, kellel oli pikka aega küpsenud plaan oma onu, Juhan Viidingu lauludest üks korralik plaat salvestada. Tee viis kokku esmalt Tiit Kikasega, kellega koos valmisid lugudele seaded.

Kikase multiinstrumentalisti võimekus ja uusi lahendusi otsiv loomus on viinud selleni, et esimesel plaadil kõlasid tema esituses peale tavapärase viiuli flööt, parmupill, mandoliin, tuuba, meloodika ning loos “Kui märkan ma alasti naist” saadab mõtlikku laulu põleva klaveri praksuv ja nukker hääl.

Teise plaadi salvestuseks pühkis Kikas tolmu maha ka kontrabassilt, kandlelt, akordionilt, kelladekt ja teisteltki põnevaid hääli tegevatelt pillidelt. Nii plaadil kui kontserdil kuuleb Jaagup Kreemi luule esitamise ja laulmise viisi sootuks teise üllatava nurga alt, kui seda seni Terminaatori solistilt ollakse harjunud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles