Kanadas pääses väikelaps lennuõnnetusest eluga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cessna 172
Cessna 172 Foto: thunderboltair.com

Kanadas Briti Columbias pääses kolmeaastane tüdruk lennuõnnetusest eluga, tema piloodist vanaisa aga mitte.

Möödunud nädala pühapäeval  mäestikupiirkonnas alla kukkunud väikelennukit juhtis ellujäänud Kate Williamsi piloodist vanaisa Allen D. Williams, kirjutab AFP.

Päästjate kinnitusel jäi laps ellu tänu sellele, et ta oli tugevalt rihmadega istme küljes kinni.

«Laps oli istmele tugevalt kinni pandud ja just see aitas tüdrukul ellu jääda. Saime kohe aru, et laps on elus, sest ta hüüdis kõva häälega oma mängukaru järele,» sõnas päästja Mike Plonka.

Plonka lisas, et lapsel oli mõningaid peavigastusi, kuid need olid kerged. Haiglas tervisekontrolli läbinud tüdruk anti hiljem oma vanematele üle.

Politsei andmetel lendas Cessna 172 Edmontoni ja nähtavus oli pühapäeva pealelõunal väga halb.

Kell 14.00 kohaliku aja järgi sai päästeteenistus signaali lennukiõnnetuse kohta Blaeberry jõe ääres.

Helikopteriga kohale saabunud päästjate üllatuseks oli lennukis ka üks ellujäänu, lennuki tagaosas asuvale istekohale kinnitatud Kate Williams, kes oli õhusõiduki allakukkumisest tekkinud prahiga kaetud.

Päästjad lisasid, et kui nad püüdsid last lennukivrakist välja tuua, siis laps ütles neile, et ta ei tule enne, kui on saanud oma mängukaru. Päästjad otsisid ka lapse karu üles.

Politsei on alustanud lennuõnnetuse uurimist.

Allakukkunud lennuki piloot Allen D. Williams oli Edmontonis asuva firma A.D. Williams Engineering Inc. juhatuse esimees.

Cessna 172 Skyhawk on Cessna firma toodetav ühemootoriline, ülatiivaline, nelja istmega väikelennuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles