Miljardäri surnukeha varastati mausoleumist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljardär Friedrich Karl Flick
Miljardär Friedrich Karl Flick Foto: AP / Scanpix

Austrias varastati surnuaial asuvast mausoleumist miljardäri surnukeha.

Sakslasest miljardär Friedrich Karl Flick suri kaks aastat tagasi ja ta maeti Austrias asuvale Veldeni surnuaiale, kirjutab ajakiri Focus.

Möödunud nädala lõpul aga avas keegi haua ja viis mehe koos kirstuga minema.

Politsei ei ole veel hauaröövlite ega teo motiivi jälile jõudnud.

Ka mehe haual olnud mälestuskivi oli rikutud. Flicki surma-aastalt oli eemaldatud kaks numbrit.

Politsei andmetel võis hauarööviga olla seotud mitu inimest ning kirst toimetati minema veoautoga.

Politsei uurib juhtumit nii hauarahu rikkumise kui ka majandusliku kahju tekitamisena. Austria seaduste kohaselt võib nende eest kuni viie aasta pikkuse vangistuse saada.

Ärimees Flick suri raske haiguse tagajärjel 2006. aastal. Oma eluajal kartis ta, et tema või ta lapsed võivad langeda inimröövlite küüsi.

Rahas supelnud mehe lapsed said koolis ja kodust väljas käia ainult ihukaitsjate saatel.

Perekonnal oli ka ettevaatlikkuseks põhjust. Nimelt rööviti 1991. aastal Flicki naine ja röövijad nõudsid naise eest viie miljoni euro (78 miljonit krooni) suurust lunaraha.

Politsei tabas inimröövijad enne raha üleandmist ja juhtum ei lõppenud vägivaldselt.

Flick sai pärast oma isa surma 1973. aastal Friedrich Flick Industrial Holding firma ainuomanikuks ning ta oli Daimler-Benzi, WR Grace`i, Gerling Insurance, Buderuse, Dynamit Nobeli, Feldmühle ning veel mitmete teiste firmade suurosanik.

Flickide perekonda süüdistati pärast Teist maailmasõda natsidega koostöös ning juutide orjatööle sundimises. Perekond keeldus ohvritele kompensatsiooni maksmisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles