Saatejuht Tõnis Erilaid segaduses seelikupikkuste pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Erilaid
Tõnis Erilaid Foto: Õhtuleht

Legendaarne raadiohääl ja pikka aega Õhtulehes töötav Tõnis Erilaid (68) teeb oma kodulehe tänases lehesabas katse analüüsida bussipeatustes kohatavate neidude seelikupikkusi ja teksapüksimoode, ning jõuab järeldusele, et selget trendi praegu näha pole.

Mõistagi läheneb Erilaid kehakatte teemale muusika vaatevinklist, kuna ajalugu on näidanud, kuidas moodsas popmuusikas on lühemad ja muretud poplaulud haaranud masse samaaegselt minimoe kõrgajaga, kuid seelikute pikenemine jällegi on viidanud popmuusika tõsinemisele.

Kuna Erilaiu tähelepanekul kannavad vähemalt kesklinna trammipeatustus kohatavad noored neiud suures enamuses eri värvi teksapükse ja peaaegu mitte üldse lühemaid seelikuid, ongi «seelikumeetri» kasutamine muusikamoe hindamisel praegu raskendatud.

«Seepärast küsingi endalt trammipeatustes teksastud noori daame nähes-, mõni maani seelik tuli ka sekka – mis on muusikaga praegu juhtumas,» mõtiskleb Erilaid.

Popmuusika spets püstitab hüpoteesi, et sarnaselt seitsmekümnendatega, kus punkkultuur tõi kuuekümnendatest tagasi vahepeal moest läinud miniseelikud, viitab praegune kesine seelikumood sellele, et just seitsmekümnendad on praegu kujunemas teemaks.

Nojah, Elu24 arvates on loogika siis selles, et tegelikult on minid alati moes.

Erilaidu võib nimetada esimeseks moodsa aja Eesti raadiodiskoriks, kui ta juhtis 80ndatel menusaadet «Soovid, soovid, soovid».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles