Brunei sultan maksab sulgpallitreenerile ja massöörile miljonipalka

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brunei sultan Hassanal Bolkiah
Brunei sultan Hassanal Bolkiah Foto: AFP / Scanpix

Kalimantani saare looderannikul asuva Brunei Darussalami riigi valitseja maksab oma sulgpallitreenerile ja massöörile miljonitesse dollaritesse ulatuvat palka.

Brunei sultan Hassanal Bolkiah ei hoia heade töötajate palgaraha pealt kokku, kirjutab Forbes.

Nii näiteks teenis sultani isiklik sulgpallitreener möödunud aastal 2,5 miljonit dollarit (27,5 miljonit krooni). Sama summa said ka valitseja isiklik massöör ja akupunktuuri tegija.

Sultani õukonna viis võtmeliiget ja nõuandjat said aga igaüks 11,6 miljonit dollarit (127,6 miljonit krooni).

Ka vähem vastutusrikastes ametites sultanipalees töötavad inimesed ei saa nii palju kui eelpool mainitud, kuid ka nemad ei saa oma palga üle kurta. Näiteks eksootiliste lindude hooldaja saab aastas 98 000 dollarit (üle ühe miljoni krooni).

Brunei sultani Hassanal Bolkiahi kulutused jõudsid avalikkuse ette pärast sultani ja tema noorema venna Jefrini kohtulahingut.

Vendade vaheline vihavaen lahvatas pärast seda, kui noorem vend võttis Brunei majandusministrina töötamise ajal riigieelarvest oma kuludeks 11 miljardit dollarit (121 miljardit krooni).

Kohtus jõudsid vennad kokkuleppele, et noorem vend maksab riigikassasse tagasi kuus miljardit dollarit (66 miljardit krooni), kuid Jefrin pole seda veel teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles