Õllesummeri peaesineja oli publik

Kaarel Arb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllesummer paneb tähed lendama....
Õllesummer paneb tähed lendama.... Foto: Jelena Rudi

«Koit Toome asendab Cranberriest, kas paremat tõesti ei leitud?» pahandas päikeseprillide ja oranži parukaga peoline Õllesummeri kolmandal päeval. Enamik kõrvalseisjatest aga kehitas vaikides õlgu ning mõtles ilmselt, et pole sel Toomel ka midagi viga.


Laupäeva öösel lõppes Tallinna lauluväljakul 18. Õllesummer, erinevatel põhjustel senistest üks kajastatumaid ja vastuolulisemaid. Peaesineja ärajäämisest hoolimata jäi tänavuse festivali külastajate arv eelmise aastaga umbes samale tasemele, Smilersi antud lõpukontsert tõi pealava ette aga üle 15 000 kuulaja.

Festivali täpne külastajate arv selgub küll alles paari nädala pärast, kuid Õllesummeri avalike suhete juhi Reno Hekkonensi hinnangul jääb tänavuse festivali külastajate arv mullusega samasse suurusjärku.
Ka Õllesummeri platsil ringi liikudes või pigem trügides oli näha ja küünarnukkidest tunda, et publikupuuduse all tänavune festival ei kannata. Külastajaid küsitledes jäi siiski kõlama valitsev kahetsus peaesineja viimasel hetkel ärajäämise üle, kuid enamik vastanutest arvas, et programmis on ka ilma Cranberriese esinemiseta piisavalt palju vaadata ning esinejatest olulisem on üldine õhkkond ja külastajad ise.

Samas lisati tihti ka juurde, et eelmiste aastatega võrreldes on Õllesummeri esinejate nimekiri pisut kahvatum, puudu jäi just hetkel nõutud välisesinejatest, nagu eelmisel aastal esinenud Calvin Harris ja Scissor Sisters. Siiski tundub, et üldiselt ei lastud peomeeleolu millelgi rikkuda, ning mis lava ees puudu jäi, tehti tasa müügiputkade ja atraktsioonide juures ning vanade ja värskete tuttavatega suheldes.

Oodatuimate esinejate kohta küsides jäid kõlama ikka samad tuttavad nimed, mis oleks võinud ja ilmselt kõlasidki ka kümme või rohkemgi aastat tagasi. Õllesummerilt oodatakse ikka eelkõige Smilersit, Terminaatorit ja Koit Toomet ning pettuda nende fännidel tõesti ei tule, ilmselt ka järgnevatel aastatel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles