Tuhanded geiabielude pooldajad üle maailma avaldasid meelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samasooliste abielude pooldajate meeleavaldus San Franciscos
Samasooliste abielude pooldajate meeleavaldus San Franciscos Foto: AFP / Scanpix

Üle maailma toimusid eile valjuhäälsed meeleavaldused protestimaks California otsuse vastu keelata samasooliste abielud.

Demonstratsioonid toimusid eile pärastlõunal mitmel pool USAs ja mujal, muuhulgas ka Kanadas, Euroopas ja Austraalias, vahendas Reuters.

Los Angelesi politsei hinnangul osales rongkäigul umbes 8000 inimest, tuhanded meeleavaldajad täitsid ka San Francisco keskväljaku. Teistes linnades hinnati osalejate arvu sadadesse.

«Ma olen siin, et kaitsta oma abielu ja perekonda,» ütles 39-aastane Susan Ferris Los Angeleses.

4. novembril kiitsid California valijad napilt heaks ettepaneku, mis määratles abielu kui mehe ja naise vahelise lepingu. Sellega pöörati tagasi geide ja lesbide õigus abiellumiseks, mida oli lubanud riigi ülemkohus tänavu mais.

Advokaadid on taotlenud ülemkohtult keelu tühistamist, väites, et rahvahääletusest on olulisem teha vastav muudatus riigi konstitutsiooni.

Geiabielude keelamise määrused on läbi läinud ka Floridas ja Arizonas, samas kui Arkansases otsustati mitte lubada samasoolistel lapsi adopteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles