Anatoli Tafitšuki «Minu hind» eel-esietendus Sõpruses

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMP05: ANATOLI TAFITSHUK  : TALLINN, EESTI, 17SEP09
Pildil on Anatoli Tafitshuk.
lt/Foto:LIIS TREIMANN
TLMP05: ANATOLI TAFITSHUK : TALLINN, EESTI, 17SEP09 Pildil on Anatoli Tafitshuk. lt/Foto:LIIS TREIMANN Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Vaevalt on etendused Jan Uuspõlluga Sõpruse majast lahkunud kui seab end sisse teine härrasmees, Monoteatri näitleja Anatoli Tafitšuk, Andrus Vaariku poolt lavastatud monotükis «Minu hind». Tükk esietendub tuleval nädalal Käsmu vabaõhulaval, kuid 11. ja 12. juulil saab näha tüki eel-esietendusi kinos Sõprus kl. 16:00-17:30.

Katkend sisututvustusest:

Juba varasest noorusest hakab kujunema inimese väärtushinnangute süsteem. Olukorrad, inimesed, asjad ja tõekspidamised saavad oma väärtuse ja värvingu.

Lapseeas mängivad selle kõige kujunemisel suurt rolli vanemad ja muud pereliikmed, hiljem aga lasteaia ja koolikaaslased. Peale keskkooli lõppu peab inimene langetama otsuse, kelleks ta saab. Mõned, kes tunnevad, et nad on valmis ja rohkem õppida ei taha või ei saa nad lihtsalt ülikooli sisse, lähevad tööle. Teised, kes pole nii julged või on lihtsalt targemad, tahavad veel õppida ja lähevad ülikooli. Ülikoolis on valikuid palju, saa kelleks tahad.

Anatoli Tafitšuk tahtis näitlejaks ja saigi...

Žanrilt on tegemist mononäidendiga, komöödiaga. Lavastuses on ka koolituse elemente - näited, viited, powerpoindi slaidid jms. Seega on lavastuses oluline koht graafilisel disainil, ekraanile ilmuvad graafikud, uuringud ja reklaamid, millest enamus ei pärine mitte tegelikkusest, vaid on lavastuse originaallooming.

Näidendi autor: Bjarni Haukur Thorsson (Island)

Mängib: Anatoli Tafitšhuk

Lavastaja: Andrus Vaarik

Produktsioon: Karl Kermes ja Teater OÜ, Monoteater

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles