Korraldajad loodavad Cranberriese asendusesineja täna välja kuulutada

Kaarel Arb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllesummeri esimene päev.
Õllesummeri esimene päev. Foto: Peeter Langovits

Üleeile õhtul oma esinemise tänavusel Õllesummeril tühistanud peaesineja The Cranberriese asendusesineja otsingud jõuavad lõpule täna, kui peaks selguma, kes nende asemel lauluväljakul õitsema asub.



Õllesummeri avalike suhete juhi Reno Hekkonensi sõnul oli eilseks jäänud asendusesineja valikul sõelale pisut alla kümne artisti, kelle puhul võetakse arvesse nii logistikat, hinda kui sobivust Õllesummeri publikule ja The Cranberriese asendajaks.

Hekkonens lisas, et kindlasti on tegu maailmaklassi nimega, kes juba pikka aega tegutsenud: «Kindlasti ei saa The Cranberriese asendaja olla mingi suvaline ja vähetuntud bänd,» ütles ta.

Hekkonensi sõnul on The Cranberriese esinemisele ostetud pileteid rohkem kui ühelegi varasemale peaesineja kontserdile, mis teeb väärika asendaja leidmise eriti vastutusrikkaks ülesandeks.

The Cranberries teatas esinemisest loobumisest oma Facebooki fännilehel, tuues põhjuseks bändi laulja Dolores O’Riordani isa kriitilise tervisliku seisundi.

Kuigi samas teates märgitakse, et kõik ülejäänud suvised esinemised toimuvad plaanipäraselt, ei ole see Hekkonensi hinnangul väga tõenäoline ja ta peab võimalikuks, et ära võivad jääda ka järgmised kontserdid.

Siiski käivad juba ka läbirääkimised kuupäeva suhtes, millal The Cranberriesel oleks võimalik Eestis esineda. Hekkonens lisab, et Õllesummeri korraldusmeeskond mõistab täielikult laulja soovi raskes olukorras koos oma perekonnaga olla.

Hekkonensi sõnul on veel vara hinnata võimalikku kahju, mida The Cranberriese kontserdi ärajäämine Õllesummerile tekitada võib, kuid kindlasti ei ole peaesineja viimasel hetkel äralangemine korraldajatele naljaasi.

Lepingu kohaselt peab ansambel tagastama esinemistasu ning lõplik kahju selgub pärast festivali ja piletite tagasiostmise lõppu.

Pileteid ostetakse tagasi 11.–26. juulini, tagasi ostetakse ainult Piletilevist konkreetselt The Cranberriese kontserdile ostetud piletid, samas on kontserdipiletit võimalik kasutada ka festivali kõikidel päevadel ühepäevapiletina.

KÜSITLUS: Postimees püüdis kinni Õllesummeri esimese päeva kõige varajasemad külalised

1. Mitmendat aastat Õllesummeril olete?

2. Miks siin käite ja mida sellelt aastalt ootate?

3. Kuidas Cranberriese ärajäämine tänavust Õllesummerit mõjutab?

4. Mida arvate Marje Hansari sõnavõtust laste laulu- ja tantsupeo kohta?

Ott ja Kristiina

1. Kümnes aasta läheb, juubel seega.

2. Toredaid esinejaid, head sööki, õlut muidugi ka. Mõnusat seltskonda, head meelelahutust, mõnusaid artiste. Et oleks, mida kuulata, et oleks, mida vaadata. Rahvusköögid on väga spetsid igal aastal alati olnud. Rohkem ikka muusika pärast, kõike muud saab ka omavahel teha. Ja kõht peab täis olema!

3. Mis teha, haigus võib meid kõiki tabada. Samas oli pettumus, aga vastu sellele ei saa.

4. Ma arvan, et mõistliku asjade organiseerimise juures saavad nii lapsed, õllesõbrad kui ka kõik muud rahulikult hakkama.
--------------------
Margit, Piret ja Peeter

1. Kolmandat aastat, varem on nagu rahvarohkem olnud.

2. Meeldivaid kontserdielamusi ja tuttavaid, keda tavaliselt ei kohta. Suhtlemine ja rahva nägemine, ja kuulata head muusikat.

3. Üldse ei mõjuta, ei olnud meie lemmikbänd absoluutselt.

4. Igaühel on ikkagi oma pidu, ei ole mõtet sellisel surumisel, et mina tahan oma Õllesummerit, teie minge minema. Eesti rahvuspidu on ikkagi laulupidu, mida on täielik õigus siin pidada. Samahästi oleks võinud laulupeolised samamoodi öelda. Natuke inetu. Ei saa ikka teisi ära ajada ja ülbeks minna.
----------------
Kevin ja Paul

1. 18 aastat on olnud, ma arvan et mõlemad oleme umbes neliteist korda olnud. Võib-olla kolmteist.

2. Vaatame inimesi ja suhtleme sõpradega. Viimastel aastatel ka eri õllesorte proovimas.

3. Cranberriest ootame, äkki ikka tuleb. Enne ära ei lähe. Aga võib-olla tuleb midagi paremat. Smilers oleks sama hea, Jaagup Kreem veel parem. Aga tõsiselt: ootaks välismaalt ikka midagi. 6–8 aastat tagasi oli põnevaid artiste rohkem.

4. Vale teema natuke, laulupidu ja lapsed on ikka olulisem. Üks on rahvuslik traditsioon ja teine rohkem massipsühhoos.
----------------------
Priit

1. Kõik kaheksateist.

2. Lihtsalt on saanud traditsiooniks, kokku olen puudunud ainult kaks päeva. Esimene päev ei teadnud, et toimub, ja ükskord oli liiga suur vihm. Vaatan, et asi hakkab ära kukkuma. Kaks suurt telki on puudu ju. Kisub natuke liiga noortepeoks.

3. Ei mõjuta, pigem meeldiks vanema aja ansamblid, mida siin ikka kuulan ka.

4. Võiks olla ikka kõik koos, kuigi tantsijatel oleks võib-olla tõesti kuskil mujal mõnusam, kus pole kord jalg asfaldi ja kord muru peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles