Lauluväljakul õitseb Õllesummer

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllesummer pandi püsti 48 tunniga – kust pind noorte laulu- ja tantsupeo inventarist vabanes, sinna monteeriti kohe Õllesummeri oma.
Õllesummer pandi püsti 48 tunniga – kust pind noorte laulu- ja tantsupeo inventarist vabanes, sinna monteeriti kohe Õllesummeri oma. Foto: Liis Treimann

Enne laulu- ja tantsupidu pälvis tähelepanu Õllesummeri peakorraldaja Marje Hansari kommentaar: «Lapsed on meie elu õied, aga nad võiksid õitseda kuskil mujal kui lauluväljakul. Meil on muudki teha.»



Festivali pressiesindaja Reno Hekkonensi sõnul pole see repliik Õllesummerile suurt kahju teinud, sest eelmüügist on ostetud rohkem pileteid kui varasematel aastatel. «Tegelikult tulevad inimesed ju Õllesummerile, mitte Marje Hansari sünnipäevale, ja see ongi kõige olulisem. Paljusid see peakorraldaja persoon ikka huvitab,» märkis ta.

Hansari avalduse järel loodi Facebooki kommuun «Ei Õllesummerile!», mis oli eile pärastlõunaks saanud 1599 järgijat. Festivali enda kontol oli 3707 liiget.

Kaks suurt lava

Õllepeost rääkides märkis Hekkonens, et põhiline uuendus on tänavu teine suur välilava Postimehe lava kõrval. Kui pealaval astuvad üles põhiesinejad, siis Estrella laval saab kuulata läbilõiget tänapäeva pop- ja rockmuusikast: Outloudz, Ott Lepland, Koit Toome, Ines, Hu? jt. Kokku lahutab meelt ligi sada esinejat, neile on väljastatud 1000 kaelakaarti.

Korraldajad on raskustes laupäeval esineva Winny Puhhi nõudmiste täitmisega – artistid soovisid lavale tipptasemel helitehnikat, kõrgharidusega heli- ja valgustehnikuid, võõrkeeli valdavat lavamänedžeri ja muu söödava-joodava kõrval kaks kilo musta kalamarja.

«Mõne punkti üle kakleme siiamaani,» ütles Hekkonens. «Kui nad väga nutma hakkavad, eks võtame selle kalamarja mõnelt teiselt artistilt ära, lava ja helinõudmistega saime kah kokkuleppele, aga kõrgharidusega tehnikud on probleem.»

50 tonni sööki

Teise uuendusena tuleb summerile Eesti suurim, Coca-Cola-nimeline välirestoran, kus mahub korraga eesti ja eksootiliste köökide roogasid nautima 700 inimest. Kokku varutakse toitlustamiseks 50 tonni sööki ja 140 000 liitrit jooke.

Uus lava ja restoran on teoks saanud tänu sellele, et tänavu jäid oma lavadega festivalile tulemata Eesti õlletootjad, A. Le Coq ja Saku. Nende toodang on muidugi endiselt müügil, õlletoobi hind platsil on Hekkonensi sõnul keskmiselt kaks eurot või veidi vähem.

Muude lõbustuste hulka kuuluvad täna õhtul aset leidev kõige pöörasema kostüümi valimine (Ženja Fokini juhtimisel), retrotehnika näitus, kuhu ka osalised oma vanu kodumasinaid tuua võivad, karaokevõistlus jm.

Peaesinejad Postimehe laval
•    Kolmapäeval, 6. juulil
    20.30 2 Quick Start
    23.00 Killer Queen (UK)
•    Neljapäeval, 7. juulil
    20.30 Metsatöll vs Kukerpillid
    23.00 Tanel Padar
•    Reedel, 8. juulil
    20.30 Ultima Thule
    23.00 The Cranberries (IRE)
•    Laupäeval, 9. juulil
    20.30 Winny Puhh
    23.00 Smilers

Õllesummeri info
•    6.–9. juulini Tallinna lauluväljakul
•    1 päeva tavapilet 12 eurot
•    1 päeva lapsepilet 7 eurot
•    1 päeva pensionäripilet 7 eurot
•    4 päeva pilet kõigile 30 eurot
•    Tallinlastel on soovitav tulla ühistranspordiga. Kaugemalt tulijad saavad parkida Mereväravatest Pirita poole ning Lasnamäe nõlval asuvatesse parklatesse, mille päevapilet maksab 3,20 eurot.
•    Pärast südaööd viivad kesklinna, Mustamäele ja Õismäele eribussid, mille pilet maksab 2 eurot. Bussid sõidavad, kuni reisijaid jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles