Galerii: Ilusa muusika festival ummistas Kilingi-Nõmme

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilusa muusika festival "Schilling" Kilingi-Nõmmes.
Ilusa muusika festival "Schilling" Kilingi-Nõmmes. Foto: Meisi Volt

Vaatamata sellele, et nädalavahetusel jagus Eestis üritusi igale maitsele, tõi viiendat korda toimunud ilusa muusika festival “Schilling” Pärnumaa väikelinna Kilingi-Nõmme rahvast täis.

Festivalile oli tuldud lähedalt ja kaugelt peredega. Lastele pakkus suurimat huvi Kilingi-Nõmme laululava kõrvale seatud Venemaa Kirovi masinatehase traktor T-150K, millel väikesed festivalikülastajad turnisid pimeduse saabumiseni.

“See oli tõesti õhtu suurim atraktsioon,” märkis festivali peakorraldaja Ants Tõnisson. “Sellist hetke polnud vist kordagi, kui keegi ei oleks traktoril turninud. Peale selle oli pidev saba aedikus olevate lammaste ja kitsede juures, kes meeldisid samuti lastele väga.”

Tõnisson kiitis vanemat publikut, keda kogunes Kilingi-Nõmme laupäeval hinnanguliselt 1500 inimese ringis. “Publik oli väga tore, mingeid intsidente meil ei olnud,” nentis korraldaja. “Suveaed on “Schillingu" ajal üldse erilise rahumeelsusega silma paistnud.”

Festivali peaesinejateks olid briti bänd Oddfellows Casino, Venemaalt pärit If We ja kodumaine Ultima Thule. Kokku sõitis kohale kaheksa bändi.

Tõnissoni kinnitusel pakkus publikule suurima elamuse Peterburist pärit If We, mis suutis pakkuda elamuse igas vanuses inimestele. Teise bändina läks suuremale osale rahvale peale kodumaine Ultima Thule.

“Peterburi duo näol oli tegu tõeliselt universaalse rahvalemmikuga,” teadis mees. “Kui teised bändid kogusid kas ühe või teise vanusegrupi poolehoiu, siis Peterburi duo võlus kõiki.”

Veel astusid laupäeval Kilingi-Nõmme ilusa muusika festivalil üles brittide Design A Wave. Lätist pärit Starmetis ja Eesti bändid Imandra Lake, Pastacas ning Superliustik.

Õhtu lõpetas järelpidu Kilingi-Nõmme klubis, kus seadsid muusikat Soome ansambli Yön Syke liikmed Sami Toroi, Jaakko Eino Kalevi ja Ukko Perttilä ning Eestist pärit DJ Super Luks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles