Valdo Randpere pole rahul laulupeo avalooga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Randpere pole rahul laulupeo avalooga
Valdo Randpere pole rahul laulupeo avalooga Foto: kaader Reporter.ee videost

Tänavuse laulupeo avalugu on osale publikust hämmeldust tekitanud.

Mis maa see on, kust tahaks jalga lasta, aga miski hoiab kinni? Tänases Eestis tunduvad need sõnad mõnele ehk üsna kümnesse minevat, kuid teine jälle leiab, et laulupeo avalauluks selline orjalikkusest rääkiv lugu on liiga depressiivne ja lausa kohatu, vahendab Reporter.ee.

Avalaulu «Mis maa see on?» sõnad on omal ajal kirjutanud Peeter Volkonski Mahtra sõja vabaõhuetenduse jaoks.

Riigikogu liige Valdo Randpere on hämmastunud, et nii masendava tekstiga laul on valitud laulu- ja tantsupeo avalooks. Kui laulus kõneldakse, et vabadus on maasse kaevatud ja halastus on ohus, tundus see Randpere jaoks kuidagi eriti võõrastav.

«Ma ise tegin siin võllanalja, et Oru tänava väravas oleks võinud siis ka köiejuppe inimestele jagada. Ma arvan, et laulupeo avalauluks on ta natuke liiga üle vindi. Midagi helgemat, toredamat, lõbusamat võiks olla...» rääkis Randpere.

«Nii hull see elu siin ei ole. Vastupidi, Eesti on ju väga palju paremaks läinud ja väga palju jõudnud. Me võiks selle üle uhked olla ja laulupidu võiks olla koht, kus me seda uhkust, õnne ja rõõmu väljendame,» lisas ta.

Vaata Reporter.ee videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles