Galerii: Cambridge`i hertsog ja hertsoginna on visiidil Kanadas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cambridge´i hertsoginna Catherine
Cambridge´i hertsoginna Catherine Foto: SCANPIX

Briti prints William ja ta abikaasa, Cambridge´i hertsoginna Catherine suundusid eile Põhja-Ameerikasse visiidile.

Nad alustasid oma 11 päeva kestvat turneed Kanadast, kust edasi minnakse USAsse, kirjutab Daily Mail.

Paari visiit algas Ottawast.

Moeloojad kiitsid Cambridge`i hertsoginna esimese päeva rõivavalikut. Naisel oli seljas tumesinisest pitsist kleit, jalas beežid kingad ning samas toonis ridikül.

Hilisemal mitteametlikul üritusel, kus kuninglik paar kohtus kohalike noortega, oli Catherine`il seljas lihtne mustvalge suvekleit.

Cambridge´i hertsog ja hertsoginna said Kanadas sooja vastuvõtu.

Kuna visiit kestab üsna kaua, siis on hertsoginna varustatud suure hulga esindusrõivastega. Väidetavalt andis kuninganna Elizabeth II talle visiidi ajal kasutamiseks oma isiklikke tiaarasid, kaelakeesid, kõrvarõngaid ja käevõrusid.

Kuninglik paar on kuni 2. juulini Ottawas, Ontarios ja Gatineaus. Teisel juulil on kavas Montreal, kus külastatakse ka džässifestivali.

Kolmandal juulil ollakse Quebeckis, edasi minnakse Charlottetowni.

3. -4. juulil külastab kuninglik paar Prince Edward Islandit. Sellel saarel toimub Kanada lastekirjaniku Lucy Maud Montgomery raamatusarja «Anne of Green Gables» tegevus. Tegemist on hertsoginna lemmikraamatutega.

4. -  6. juulini on Cambridge´i hertsog ja hertsoginna Põhjaterritooriumil ja Yellowknife`is.

6. -  8. juulil ollakse Calgarys, kus külastatakse ka sealset kuulsat rodeod.

Alates 8. juulist on Briti kuninglik paar USA pinnale, esmalt peatutakse Los Angeleses. Seal on nad Briti konsulaadi ja kaubanduskoja aukülalised.

Üheksandal juulil mängib prints William Santa Barbara poloklubi heategevusmatšil polot. Õhtul aga osaleb paar vastuvõtul Belasco teatris.

Kümnendal juulil külastatakse heategevusorganisatsiooni, mis aitab Los Angelese vaesemast kihist pärit lastel haridust saada. Sama päeva õhtul lendavad Cambridge`i hertsog ja hertsoginna kodumaale tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles