Tantsu- ja laulupidu kolis virtuaalmaailma

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuseas vesteldakse tööajal Facebookis.
Muuseas vesteldakse tööajal Facebookis. Foto: SCANPIX

Noorte tantsu- ja laulupeo sündmuste paremaks kajastamiseks on loodud suhtlusportaalidesse mitmeid erilehti. Kodanikualgatuse korras tehti ettepanek, kus soovitakse läheneva peo järelvaatamist YouTubes.

Näiteks on loodud Facebooki Laulupeo ja ETV Laulupeo erilehed, mis edastavad informatsiooni lähenevast peost.

Reigo Kimmel saatis avaliku kirja Kultuuriministrile, Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimehele ja  Eesti Autorite Ühingule, kus ta teeb ettepaneku võimaldada tantsu- ja laulupidu järelvaadata internetis.

«Kahjuks puudub nii osalejatel kui otseülekande vaatajatel võimalus ürituse järelvaatamiseks interneti videokeskkondades,» kirjutab Reigo Kimmel.

«Tehniliselt on kõige lihtsam, odavam ja efektiivsem järelvaatamist võimaldada laadides kõik tantsu- ja laulupeo etteasted eraldi videoklippidena laulupeo (youtube.com/maajailm2011) või Rahvusringhäälingu (youtube.com/Rahvusringhaaling) Youtube kontole.»

«Legaalselt on selleks vajalik autoriõiguste kokkuleppe saavutamine Eesti Autorite Ühinguga, kes eelinfo kohaselt on nõus erandjuhul seda võimaldama 350.- EURose aastatasuga.»

«Hinnanguliselt vaadatakse tantsu- ja laulupidu juba paari kuu jooksul YouTubes kordades rohkem kui Lauluväljakule inimesi mahuks. Kindlasti teevad seda nii osalejad kui pealtvaatajad, kuid Kultuuripealinna aastal on kindlasti suur huvi ka kodu- ning rahvusvahelisel online meedial. Väga reaalne, et videotel on vaatamisi juba paari kuuga rohkem kui Eestis elanikke.»

«Head adressaadid, juhul kui eelpoolkirjutatud palve on jäänud liiga viimasele hetkele või teil ei ole vahendeid selle teostamiseks, siis oleme valmis selle ise organiseerima tasudes Eesti Autorite Ühingule tasu ning laadides klipid http://youtube.com/LaulupeoVideo kanalile,» kirjutab Kimmel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles