Venemaal varastati kirik

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaal varastati kirik
Venemaal varastati kirik Foto: Reuters / Scanpix

Kesk-Venemaal Ivanovo oblastis Komarovos varastati terve kirik.

1809. aastal valminud kiriku võttis keegi telliskivi-telliskivi haaval lahti ja vedas minema, kirjutab The Telegraph.

Kohaliku vene õigeusu kiriku esindaja, isa Vitali sõnas, et nad tegid kirikuvarguse kohta avalduse piirkonna prokurörile.

Kirik asus vähekäidavas kohas ja seal toimusid jumalateenistused üsna harva. Selle tõttu ei teatud pikka aega kiriku kadumisest.

Kirikule kaks kuud tagasi tehtud inspekteerimine näitas, et ehitis oli heas korras. Nüüd on kirikust alles ainult tükk vundamenti.

Kirikutegelaste sõnul on Venemaal varemgi kirikute vargusi ette tulnud.

«Venemaal on suuri sotsiaalseid probleeme, nagu tööpuudus, kuritegevus ja liigne alkoholi tarbimine. Arvame, et kiriku vargad tahtsid elamiseks raha teenida,» nentisid kirikutegelased.

Nad lisasid, et ikoonide vargused kirikutest on muutunud üldlevinuks ning kirikute küljest varastatakse ehitusmaterjali teiste ehitiste püstitamiseks.

«Meie juhtum ei ole ainulaadne. Kurjategijad varastavad ja lõhuvad suure ajaloolise väärtusega asju, hävitades nii meile kõigile kuuluvat kultuuripärandit,» nentis isa Vitali.

Komarovo asub Moskvast  ligi 300 kilomeetri kaugusel kirdes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles