Obama ametisse astumise ürituse pileteid müüakse mustal turul

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA uus president Barack Obama astub ametisse 20. jaanuaril. Ürituse jaoks on mõeldud tasuta piletid, kuid nende eest on jõutud küsida isegi 10 000 dollari suurust hinda
USA uus president Barack Obama astub ametisse 20. jaanuaril. Ürituse jaoks on mõeldud tasuta piletid, kuid nende eest on jõutud küsida isegi 10 000 dollari suurust hinda Foto: AP / Scanpix

USA uue presidendi Barack Obama ametisse astumise tseremoonia toimub 20. jaanuaril, kuid juba nüüd on selle ürituse piletid kuum kaup.

Tasuta mõeldud pileteid müüakse isegi 10 000 dollarilise (121 000 krooni) hinnaga, kirjutab AP.

Piletimüügi juures on kummaline vastuolu – neid ei ole ametlikult müügil ning neid on võimalik saada ainult üritust korraldava nõukogu käest. Kokku on  pileteid trükitud 24 000, kuid need ei ole avalikult saadaval, vaid luku ja riivi taga.

Kuid samas on osa piletitest internetis müüki jõudnud ning piletite vahendajad ei ole avalikustanud, kust nad piletid saanud on.

Presidendi ametisse astumise tseremoonia eest vastutava komitee juht, senaator Dianne Feinstein jahmatas, kui sai teada nii-öelda musta turu piletikauplemisest.

«Need piletid on mõeldud tasuta jagamiseks, sest  see on tähtis riiklik tseremoonia. Mitte keegi ei peaks piletite eest maksma ning kedagi ei saa nende eest maksma sundida,» sõnas senaator.

Feinstein kavatseb teha ettepaneku sellise piletimüügi keelustamiseks.

«Neid pileteid saavad jagada ainut kongressi liikmed oma toetajatele. Kongressi liikmetele jagatakse tasuta piletid välja alles päev enne tseremooniat ning neil on keelatud pileteid kasu saamise eesmärgil müüa,» selgitas Feinstein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles