Küsitlus: kolmandik ameeriklasi usub UFO-desse ja vaimudesse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UFO?
UFO? Foto: labnews.co.uk

Uudisteagentuuri The Associated Press ja firma Ipsos poolt tehtud küsitlus näitas, et kolmandik ameeriklastest usub vaimudesse ja UFO-desse.

Uuring paljastas, et 34 protsenti vastanutest tunnetab vaime, sama palju on näinud UFO-sid, kirjutab Yahoo news.

19 protsenti ameeriklastest usub nõidade ja nõiduse olemasolusse ning 48 protsenti vastanutest tunnistas, et on tunnetanud meeltevälist taju.

«Meie uuring näitas, et kolmandik usub vaimudesse ja UFO-desse. Seda saab võrrelda ühe teise küsitlusega, mis näitas, et 36 protsenti on pesapallifännid, 37 protsenti arvas, et USA tegi Iraaki sõdima minnes õigesti ja 31 protsenti leidis, et USA president George Bush ajab õiget poliitikat,» lausus uuringu teinud firmade esindaja.

Vastanutest 23 protsenti kinnitas, et on tunnetanud üleloomuliku jõu kohalolu.

Nõidusesse ja nõidadesse uskusid rohkem linnaelanikud, vähemusgruppidesse kuulujad ja madalama sissetulekuga isikud.

Meeltevälist taju kogenud olid parema haridusega ja enamjaolt valge nahavärviga inimesed, kellest 51 protsendil oli ülikooli- ja 37 protsendil keskharidus.

Üks viiendik tunnistas, et on ebaukslikud. Nendest suurem osa olid noored mehed, vähemusgruppidesse kuulujad ja madalama haridustasemega.

Linnas elavatest inimestest olid ebausklikud 26 protsenti,  mis on maapiirkondade elanikega võrreldes kaks korda rohkem. Samas on vallalised mehed rohkem ebausklikud kui vallalised naised, keda oli vastavalt 31 protsenti ja 17 protsenti.

17 protsenti uskus ka neljalehelisse õnneristikheina, 13 protsenti pelgas redeli alt läbi minna, sama paljude arvates ei tohiks peigmees pruuti enne laulatust näha.

12 protsendi vastanute arvates ennustab musta kassi ja lõhutud peegli nägemine halba. Sama käib ka vihmavarju avamise kohta siseruumides, reede ja 13. kuupäeva suhtes.

Üldjoontes on naised ebausklikumad kui mehed, mis puudutab musti kasse, lõhutud peegleid ja muud sarnast.

Demokraadid on ebausklikumad kui vabariiklased, mis puudutas vihmavarjude avamist siseruumides. Sama liberaalid olid ebausklikumad kui konservatiivid, seda eriti neljalehelise ristikheina ja pruudi enne pulmi nägemise suhtes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles