Pärnu hansapäevadel näeb värvikaid esinejaid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi ansambel Remdih.
Tšehhi ansambel Remdih. Foto: Erakogu

Sel nädalal, 1.-3. juulil toimuvaid Pärnu hansapäevi korraldav MTÜ Pärnu Hansa Kultuurikoda on kolmepäevaseks keskaegses võtmes peo jaoks kokku pannud tiheda programmi.

Hansapäevade ühe korraldaja Viivika Orula ütlust mööda on hansapäevade kese Vallikäär ja Munamägi, kus nähakse ette lavad ansamblitele, aga oma koha leiavad ka viikingiküla, töötoad ja üle kahesaja kaupmehe.

Hansapäevad avatakse 1. juulil kell 12 jalutuskäiguga raekoja eest kuni Tallinna väravani, kus avatakse sümboolselt uks ajalukku ja minnakse juurte juurde, tutvustas Orula.

Hansaturg kui pidustuste süda on avatud reedel ja laupäeval õhtul kella kaheksani, pühapäeval kella kolmeni.

Hansapäevade kultuuriprogramm toob värvikaid ja väga häid esinejaid nii lähedalt kui kaugelt. Nii astuvad Munamäe ja Vallikääru lavadel üles Obscurus Orbis Lätist, Hansanova Leedust, Remdih Tšehhimaalt. Kohale tuleb hansatsirkus Kaunasest, kus kaasa löövad nii dresseeritud karu kui püütonid, tuvid ja õpetatud kassid.

Eesti artistidest astuvad üles eraldi kontserdiga „Rändaja õhtulaul” Anne Maasik, Heikki-Rein Veroman ja Mikk Sarv. Kontsert põhineb Ernst Enno ja Uku Masingu luulel. Kavas on Kihnu Poisid, Swingx orkester, Janne Tüdrukud, Nikns Suns, vanatantsuansambel Saltatrculi, pasunakoor Õnn Tuli Õuele, Bonso, Oort ja paljud teised.

Töö- ja õpitubades saab kogenud meistrite käe all õppida potsepatööd ja laduda oma kätega soemüüri, Mikk Sarv õpetab tegema taimepille, regilaulu, sepikojas õpitakse sepatöönippe ja saadakse selgeks vikati pinnimine. Raamatukogus toimub vanafoto töötuba.

Kaasa lööb Pernau Rahwateater ja Suure-Jaani Keskööteater.

Kogu hansapäevade vältel on mõeldud lastelegi, kelle tarbeks luuakse loomapark, tuuakse kohale ponid ja hobused ning saab õppida vanaaegseid mänge.

Hansapäevade programm on täismahus üleval hansa.parnu.ee
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles