«Saladused»: kas omakohus on lahendus?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Saladused»: omakohus (näitleja Oleg Želudkov)
«Saladused»: omakohus (näitleja Oleg Želudkov) Foto: Kanal 2

Seekordses Kanal 2 saates «Saladused» taaslavastati lugu, kus külarahvas maksis üheskoos kätte omakandi pättidele. Lisaks näidati daami, kes armastas noort poissi.

Himur proua

Saate esimeses loos lavastati lugu keskealisest koduperenaisest Maarikast, kes armastas nalja, napsu ja noori poisse. Eriti meeldis talle poja Tarmo parim sõber Kaider.

Maarika tiirles nagu kärbes meepoti ümber ning varsti jäi see ette Kaideri tüdruksõbrale Helenile. Neiule tundus, et talle on konkurent tekkinud ning rääkis oma murest Kaiderile. Too ei uskunud tüdruku kahtlustusi ning selgitas, et nad on Maarikaga lihtsalt väga ammused ja head tuttavad.

Ühel peoõhtul juhtus aga, et Maarika suudles purjus peaga Kaiderit, kes taipas hommikul, et Heleni kahtlustustel on põhi all.

Kaider ei suutnud uskuda, et teda ihaldab parima sõbra ema, kes on teda tundnud juba titepõlvest saati.

Räige omakohus

Järgmiseks lavastati üks seitsme aasta eest kogu Eestit vapustanud juhtum, kus külarahvas maksis üheskoos kätte omakandi inimesi aastaid terroriseerinud pättidele.

Peets ja Ivan olid toime pannud mitu vargust ning kolmel külamehel sai sellest kõrini.

Nad läksid meeste juurde koju, tirisid nad autosse ning otsustasid õpetust anda. Õnnetud pätid viidi metsa, peksti läbi ning veeti köiega auto taga. Viimaks põletati meeste riided ning jäeti nad puu külge seotult metsa, mis lõppes nende jaoks kurvalt.

Politsei nabis omakohtu toimepanijad kinni ning nood väitsid, et tapsid inimese kogemata. Külarahvas kirjutas kohtule kirja, milles palus mehi mitte vangi panna, sest tegemist oli korralike abikaasade ja rahulike naabritega.

See neid ei päästnud, sest kohtu silmis on mõrv ikkagi mõrv, olgugi, et kogemata, ning mehed saadeti pikaks ajaks trellide taha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles