Alkoholiravil olnud patsient jõi kätedesinfitseerijat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholiravil olnud patsient jõi kätedesinfitseerijat
Alkoholiravil olnud patsient jõi kätedesinfitseerijat Foto: Wikipedia.org

Austraalias tuli päevavalgele juhtum, milles üks alkoholismiravil olnud patsient jõi alkoholi sisaldavat kätepuhastuse vahendit.

Mees jõi ära kuus 375-milliliitrist pudelitäit puhastusvahendit, mis tekitasid temas 2,7-promillise joobe, edastab news.com.au.

See oli enam kui viis korda suurem lubatud kogusest, millega tohib Austraalias rooli taha istuda.

Melbourne`i Alfredi haigla arsti Michael Oldmeadowi kinnitusle on ka varem selliseid juhtumeid olnud.

Nüüdse juhtumi puhul tarbis mees nii palju puhastusvahendit, et ta oleks võinud surra.

«Meil oli raske uskuda, et ta midagi sellist jõi. See oli kohutav. Kuna tegemist on desinfitseerimisvahendiga, siis selle maitse ei ole just kuigi hea,» lisas arst.

45-aastane mees oli haiglas ravil alkoholismi ja sellest tingitud gastriidi tõttu. Mees tarbis desinfitseerijat, milles on 66 protsenti etanooli.

Kolm päeva haiglas olnud mees muutus järsku ebatavaliselt uimaseks ja teda nähti tuikumas. Kui sanitarid ta voodiriideid vahetasid, avastasid nad voodist tühjad pudelid. Mees tunnistas pärast puhumistesti desinfitseerija joomise üles.

Kinnitamata andmetel on Melbourne`i Alfredi haiglas viimase kuue kuu jooksul veel kolm patsienti kätedesinfitseerijat joonud.

Juhtumid tõstatasid küsimuse, kuidas arstide ja õdede jaoks mõeldud desinfitseerimisvahend patsientidele kättesaamatuks muuta.

Austraalia haiglates on desinfitseerimisvahendite pudelid seinale kinnitatud traatvõre sees ning neile on ligipääs kõigil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles