Tom Cruise Jack Reacheri rolli?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Cruise
Tom Cruise Foto: Reuters

Mõni filmihuviline võib seepeale küsida: Kes on Jack Reacher? Selle küsimuse peale tõusevad aga omakorda tagajalgadele kõik need, kes peavad väga lugu Lee Childi põnevusromaanidest, kus Jack Reacheri tegelaskuju mööda maad ringi rändab, pidevalt kõiksugu sekeldustesse satub ja karmi käega karistust jagab, vahendas Forumcinemas.ee

Hetkel on aga sootuks olulisem küsimus see, kas Tom Cruise ikka on raamatute fännide arust õige mees Jack Reacherit kehastama.

Mõned Lee Childi raamatuid au sees pidavad kinosõbrad mäletavad ehk veel, kuidas Paramount ja Cruise/Wagner Productions ostsid 2005. aastal romaani «One Shot» filmimisõigused. Tollal pidi Tom Cruise projektiga vaid produtsendina seotud olema, aga nüüd on staari juurde ringiga tagasi jõutud ning käimas on läbirääkimised, et kinnitada Reacheri rolli just tema.

Stsenaariumit on palgatud ümber kirjutama Cruise'iga varemgi koos töötanud Christopher McQuarrie («Operatsioon Valküür», «Tavalised kahtlusalused»), mis jätab avatuks  võimaluse, et McQuarrie võtab koha sisse ka eelseisva linateose lavastajatoolis.

«One Shot» on üheksas teos Childi populaarses Jack Reacheri sarjas. Reacher on mitte kuigi seltsiva olemisega endine sõjaväepolitseinik, kes eksleb mööda Ameerikat ja likvideerib vahendeid valimata kõik ta teele jäävad kurikaelad. Raamatus «One Shot» uurib ta mõrvarliku snaiperi juhtumit ja avastab peagi, et tapmiste tagamaa on sootuks keerulisem, kui keegi arvatagi oleks osanud.

Kuigi Cruise on oma karjääri jooksul teinud action-filmides nii mõnegi meeldejääva rollisoorituse, ei saaks just öelda, et ta raamatus esineva kirjelduse põhjal ligemale kahemeetrise Jack Reacheri rolli ideaalselt sobiks. Child (kodanikunimega Jim Grant) ise sellest nüansist probleemi ei tee – kui talt osatäitja valiku osas kommentaari küsiti, märkis ta: «Reacheri suurus raamatutes on metafoor peatamatule jõule, mida Cruise kujutab filmis omal moel». Pole küll kindel, kas raamatute fännid selle seisukohaga sajaprotsendiliselt nõustuvad, aga samas ei ole ka Cruise veel lepingut allkirjastanud.

Reacheri kohta on raamatute põhjal teada veel seegi aspekt, et selle mehe suurimaks eeliseks oma vastaste ees on ülimalt arenenud analüütiline mõtlemine, mis aitab tal väga kiiresti tuvastada tema vastase nõrgad kohad ja siis neid järgnevas kokkupõrkes juba halastamatult ära kasutada. Ta on süstemaatiline, kiire, täpne ja armutu. Nendele omadussõnadele vastab aga näiteks Tom Cruise'i tegelaskuju Michael Manni põnevikus «Collateral - ohtlik reisija». Too tegelaskuju aga ilmselt riietus palju paremini kui Reacher.

Igal juhul hellitab filmi Skydance Productionsiga kahasse rahastav Paramount lootust, et «Võimatu missiooni» staar leiab linateose jaoks aega juba enne järgmiseks aastaks plaanitud Joseph Kosinski («Tron: Pärand») ulmefilmi «Oblivion» kallale asumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles