Suvi saabub Pärnusse trummipõrinaga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu tähistab pärast mitme aastast vahet taas suve algust.
Pärnu tähistab pärast mitme aastast vahet taas suve algust. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Teisipäeval, 21. juunil saavad pärnakad veefestivali “Watergate” raames elada Vallikäärus taas kaasa üritusele “Tere, Pärnu suvi!” mida seekord võimendab trummipõrin.

“Tere, Pärnu suvi!” eestvedaja Meeli Pärna teatel on kõik oodatud Vallikääru juba kella 19ks, kui vallikraavil algab enneolematu merelahing, milles osalevad Kariibi mereni seilanud Kuramaa hertsogi Jakob von Kettleri lipulaeva koopia ja Eesti viikingilaevad Tartust ning Kihnust.

Näha saab ehedat merelahingulaadset etendust, kus vastamisi on Kariibi merel karastunud kuramaalsed ja kohalikud randlased, kes katkestavad räimepüügi, otsivad üles oma kirved ja mõõgad, et Kuramaa laev madalikule meelitada ning tühjaks röövida.

Etendus läheb Pärna teatel pärast väikest pausi sujuvalt üle kontserdiks Vallikäärus, esinevad WAF Dance'i tantsijad ja näeb efektset trummi-show'd “Päikese tervitamine”. Trummietenduses astub tantsijate kõrval üles Estonian Festival Drumshow koos Andrus Lillepeaga.

Kell 20 algab suve tervitamise pidulikum osa, kui Vallikääru lavale oodatakse pärnakate kõrval teistegi linnade delegatsioone.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo teatel on esimesed neli esindatud vähemalt nelja ja ülejäänud kaheliikmelise delegatsiooniga.

“On sõnavõtud, öeldakse tervitussõnad ja Tallinn annab sümboolse valitsussaua edasi kevadpealinn Türile, mis annab selle omakorda edasi suvepealinna Pärnu linnapeale Toomas Kivimägile,” seletas Murakas-Ollo.

Kell 20.16 kuulutatakse suvi avatuks.

Pärnu suve avamine lõpeb kontserdiga, millel esinevad Tõnis Mägi, Liisi Koikson, Kaire Vilgats ja brassansambel Estraadiraadio. Pärna sõnade järgi peaks kontserdil tulema esitusele Eesti kuldaja muusika uues seades.

Kogu üritus on kõigile tasuta ja sündmusest teeb otseülekande TV3 saatesse “Suvel võib”.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles