Stenbocki maja õuel tervitatakse suve

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stenbocki maja õuel toimuvad tasuta kontserdid toovad rahva kokku.
Stenbocki maja õuel toimuvad tasuta kontserdid toovad rahva kokku. Foto: Riigikantselei

Stenbocki maja õuel esineb suve alguse puhul, teisipäeval, 21. juunil kell 18 ETV tütarlastekoor. Dirigeerib Aarne Saluveer ja kavas on koorimuusika Tormisest Ehalani.

Kristiina Tiimus riigikantseleist märkis, et ETV tütarlastekoor on selle asutaja ja kunstilise juhi Aarne Saluveeri eestvedamisel kujunenud üheks maailma parimaks noortekooriks.

Koor on teinud koostööd paljude heliloojate, dirigentide, orkestrite ja ansamblitega, ühendades põlvkondi ning stiile (Arvo Pärt, Veljo Tormis, Neeme Järvi, Eri Klas, Paul Hillier, Urmas Sisask, Olav Ehala, Chalice, Tõnis Mägi, Annely Peebo jmt).

Stenbocki maja õuel korraldatakse kontserte 2001. aastast. Akustiliselt on Stenbocki maja õu suurepärane kontserdisaal, mis ei vaja erilist võimendust. Kontserdisaal valitsushoone õuel on ainulaadne terves Euroopas.

Sel aastal toimub Stenbocki maja õuel kaks kontserti. 19. augustil, Eesti taasiseseisvumispäeva eelõhtul esineb Stenbocki maja õuel Silvi Vrait.

Kontserdid on tasuta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles