Kumb presidendikandidaat kütab Sind rohkem üles?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kumb presidendikandidaat kütab sind rohkem üles - Trand või Ilves?
Kumb presidendikandidaat kütab sind rohkem üles - Trand või Ilves? Foto: elu24.ee

Eesti rahvas on elevil. Ootamatult käis Keskerakond välja oma presidendikandidaadi, Indrek Tarandi.

Leilis on pea kõik poliitikud.

Näiteks on Reformierakondlasest riigikogu liikme Igor Gräzini sõnul Indrek Tarand eikeegi ja seetõttu ei peaks teda tõsiselt võtma.

«Presidendi roll on ikkagi teine kui protestimeelse europarlamendisaadiku roll,» ütleb ka politoloog Tõnis Saarts usutluses Postimees.ee’le.

«Kummastav uudis küll, pidades silmas lähiminevikku ja Tarandi suhteid Keskerakonnaga,» imestab Reformierakonna fraktsiooni esimees Jaanus Tamkivi.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni esimehe Urmas Reinsalu sõnul jääb talle segaseks, kelle või mille üle üritavad Tarand ja Keskerakond nalja heita. «Kas see on Savisaare poolt väike katse Tarandit inimkilbina kasutada,» küsib Reinsalu.

President Toomas Hendrik Ilves püüab siiski rahulikuks jääda ning kinnitab, et tal on vastaskandidaadi esilekerkimise üle vaid hea meel.

Tarand põhjendas oma nõusolekut tõigaga, et talle ei lihtsalt ei meeldi ühe kandidaadiga presidendivalimised ning põrutas tagasi Brüsselissse.

«Tegu pole mitte üllatuse, vaid korralikult läbikaalutud käiguga,» leiab siiski politoloog Agu Uudelepp.

«Nii et kui esmaspäeva hommikul võis Ilves tõusta üles selle tundega, et ta jätkab sügisel igal juhul presidendina, siis õhtul magama minnes võis tal juba olla selline tunne, et ei ole siin enam nii kindlat midagi,» tõdes Uudelepp.

Armas Elu24 lugeja, kumb presidendikandidaat kütab Sind rohkem üles? Kumma valiksid Sina presidendiks, Ilvese või Tarandi? Miks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles