Viie mehe tapmises kahtlustatud naine viis saladuse hauda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Betty Neumar
Betty Neumar Foto: SCANPIX

Ameeriklanna Betty Neumar mattis maha viis abikaasat, kuid kolm aastat tagasi hakati kahtlustama, et meeste surmaga on seotud hämarad asjaolud.

79-aastane Neumar viis saladuse endaga aga hauda kaasa, sest ta suri selle nädala esmaspäeval ühes Louisiana osariigi haiglas, edastab iltasanomat.fi.

Neumar arreteeriti 2008. aastal, kuid tõendusmaterjali nappuse tõttu lükati kohut mitu korda edasi.

Surnud meeste sugulased soovivad, et juhtumite uurimist jätkatakse.

Neumar oli surres kautsjoni vastu vabaduses. Teda kahtlustati nüüd oma neljanda mehe Harold Gentry tapmises 1986. aastal.

Gentry surma uurinud politseinikele jäi silma, et Neuman oli alates 1950. aastatest olnud abielus viis korda ja kõik abielud lõppesid meeste surmaga.

Politseil oli juhtumeid raske uurida, kuna iga abieluga kolis naine uude osariiki elama ning muutis pidevalt oma elulugu.

Naise esimene abikaasa, kellega ta abiellus 1950. aastal, suri 1970. aastal. Teda tulistati autoremonditöökojas kuklasse. Neumari sõnul hukkus ta teine abikaasa New Yorgi sadamas toimunud õnnetuses.

1960. aastatel kosmetoloogina töötanud Neumar abiellus siis mereväes teeninud Richard Sillsiga. Sills leiti paari kodust maha lastuna 1967. aastal. Siis peeti seda enesetapuks.

Hilisem uuring näitas, et mees hukkus mitme tulistamise tagajärjel.

Pärast Sillsi kohtus Neumar Gentryga ja nad abiellusid 1968. aastal. Neumani sõnul suri Gentry esimene naine vähki.

1985. aasta novembris leiti Neumari poeg Gary oma korterist mahalastuna. Arvati, et ka see oli enesetapp. Samas sai elukindlustuse endale mehe ema Betty Neumar, kuigi mehel oli ka oma pere.

Betty Neumari viimane, viies abikaasa John Neumar suri 2007. aastal. Seda surma ei uuritud. Mehe perekond kahtlustas tapmist. Nad said John Neumari surmast teada alles ajalehe surmakuulutuse kaudu. Betty Neumar lasi mehe surnukeha  kiiresti kremeerida ning sugulased ei näinud lahkunut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles