Itaalia peaminister: Obamal on kena päevitus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalia peaminister Silvio Berlusconi sai jällegi maha ebakohasusega, kui ta ülistas USA uueks presidendiks valitud Barack Obama «päevitust».

Berlusconi tegi sellise kommentaari Moskva visiidi ajal toimunud pressikonverentsil,  millel viibis ka ta võõrustaja, Venemaa president Dmitri Medvedev, kirjutab AFP.

«Arvan, et Obama ja Medvedevi vaheline koostöö sujub hästi. Obamal on olemas kõik head omadused ja temaga on võimalik kokkuleppele jõuda. Ta on noor, ilus ja kena päevitusega,» lausus Itaalia peaminister.

Berlusconi ütlus tekitas skandaali ja Itaalia vasakpoolsed poliitikud nõudsid, et peaminister rassistliku väljendi pärast Obama ees vabandaks.

«Berlusconi ei suuda end vaos hoida. Ta unustab end ja siis paiskab suust välja asju, mis kahjustavad Itaalia mainet,» sõnas opositsiooni esindaja Dario Franceschini.

Berlusconi sõnul tegi ta Obamale komplimendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles