Pildid: prints William ja ta isa on Sukapaela ordu rüütlid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints William ja ta isa, prints Charles
Prints William ja ta isa, prints Charles Foto: SCANPIX

Eile toimus Londonis Windsori lossi St. George`i kabelis iga-aastane Sukapaela ordu jumalateenistus.

Sellel osalesid ka prints William ja ta isa, prints Charles, edastab AFP.

Pealtnägijate kinnitusel oli prints Williamil oma emotsioonide kontrollimisega raskusi, kui ta naine, Cambridge`i hertsoginna talle särava naeratuse saatis. Prints tahtis talle samaga vastata, kuid ei saanud.

Hertsoginna Catherine naeratas laialt kui ta mees üsna kentsakates rõivastes St. George`i kabeli Galileo treppide juurde jõudis. Printsi kõrval sammus tema isa, kes oli surmtõsine.

Pärast jumalateenistust sõideti läbi Londoni ja lehvitati rahvale.

Sukapaela ordusse kuulujate arv on piiratud. Sinna kuuluvad Briti valitseja, troonipärija ja veel 22 liiget, kes kõik on kõrgest soost.

Sukapaela ordu asutas Inglise kuningas Edward III 1348. aastal. See on Briti rüütliordudest vanim.

Legendi kohaselt asutas Edward III Sukapaela ordu pärast seda, kui ühel ballil temaga tantsinud aadlidaam oma sukapaela kaotas. Kuningas tõstis selle siidist paela üles ja andis naisele tagasi. Kuna õukondlased juhtumi üle irvitasid, otsustas kuningas asja lahendada, luues Sukapaela ordu ning ka Sukapaela ordeni. Inglise kuningakojas räägiti siis prantsuse keelt ning selle tõttu sai ordu ja ordeni motoks «Honi soit qui mal y pense» (Häbi sellele, kes halvasti mõtleb).

See moto on ka Suurbritannia vapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles