Uus klubi, kus jõukad saavad soolase summa eest lõhkuda, mida soovivad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus klubi, kus jõukad saavad soolase summa eest lõhkuda, mida soovivad
Uus klubi, kus jõukad saavad soolase summa eest lõhkuda, mida soovivad Foto: SCANPIX

USAs New Jerseys asutati klubi The Destruction Company, kus noored ja jõukad saavad tööriistade ja relvade abil lõhkuda, mida soovivad.

Samas tuleb neil selle «lõbu» eest suuri summasid välja käia, kirjutab Daily Mail.

Asutajate sõnul on tegemist kinnise klubiga, mille liikmeteks võib saada vaid soovituse alusel. Vastu võetakse noori, edukaid ja jõukaid.

Liikmed saavad ise valida lõhkumiseks kasutatava tööriista või relva. Lõhutavad objektid ulatuvad arbuusidest, mööblist ja elektroonikaseadmetest kuni mootorrataste ja kallihinnaliste vaasideni.

Kuid soovijad võivad saada lõhkumiseks näiteks ka klaveri või auto. Lõhkujad peavad enne seda aga objektide eest ostusumma välja käima.

 Eriti populaarne on arbuuside tükeldamine samuraimõõga abil.

Klubi liikmetel on valida pesapallikurikate, golfikeppide, vasarate, mitmesuguste mõõkade ja isegi ketassae vahel.

Klubi liikmed saavad asjade lõhkumise ajaks kaitsekostüümid, kindad ja prillid.

Klubi asutajad ei paljastanud, kus nad täpselt asuvad. Nad siiski lisasid, et jõukad ja edukad on nad üles leidnud ning klubil on paar kuud pärast avamist juba väga palju liikmeid.

Asutajad rõhutasid, et 40 protsenti liikmetest on naised. See näitavat, et ka naised soovivad tööriistade ja relvade abil stressi maandada.

«Meie motoks on, te tegemist ei ole lihtsalt füüsilise lõhkumisega. Tegemist ei ole vägivalla, vaid omalaadse kunstiga. Lõhkumine aitab stressi ja igapäevaelu pingeid maandada,» selgitati.

Asutajate sõnul on nende klubist huvitatute seas palju neid, kelle meiliaadressis on mõne suurfirma nimi – näiteks Morgan Stanley.

«Oleme klientidelt juba saanud ka erisoove – üks mees soovis stressi maandada Ferrari lõhkumisega ning üks naine hävitas oma viha leevendamiseks kõik oma eksabikaasa kallihinnalised ülikonnad,» laususid asutajad.

Suur osa kliente tundvat aga naudingut igapäevaste tarbeesemete nagu sülearvutid, lauaaurvutid, mobiiltelefonid ja iPadid lõhkumisest. Nende lõhkujate seas olevat mehi ja naisi võrdselt.

Eemete lõhkumine toimub kas eraviisiliselt või grupis. Seda filmitakse ja kliendid saavad hiljem oma tegevust vaadata.

The Destruction Company plaanib edasi laieneda ka Los Angelesse ja Londonisse.

Klubi liikmed maksavad aastast liikmemaksu ning iga lõhkumise eest tuleb veel lisaraha välja käia.

Reeglid näevad ette,  et kasutada ei tohi tulirelvi, hävitada ei tohi elusolendeid ega elusloodust ning dokumente, lõhkuja ei tohi olla tarbinud alkoholi ega narkootikume.

«Inimesed liituvad klubiga väga erinevatel eesmärkidel. Kes soovib tööst tekkinud stressi leevendada, kes vihkab igapäevaelu kontrollivat tehnoloogiat, kes tunneb läbi millegi hävitamise vabadust,» lausus klubi pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles